pg-35-42-birthday-1-alamy42. Tweeënveertig. Ik sta middenin een drukke Kruidvat. Mensen vliegen langs mij heen terwijl ik in slow motion stil lijk te staan. 42 staat op de verpakking. Nummer 42. Ineens herinner ik me één van de vele kansloze dates die ik heb gehad. De weirdo had iets met het nummer 42, iets met een boek en uitleg. Ik snapte er toen al geen biet van en nu nog steeds niet. Iets met life changing moments en zo. Misschien zou ik het boek eens moeten lezen.Daar sta ik dan. In een overvolle Kruidvat. Ongeveer tweeënveertig uur voordat ik tweeënveertig word met een haarkleur in mijn handen voor die tweeënveertig en meer grijze haren. Nummer 42.

Met mijn nummer 42 slenter ik terug naar mijn auto. 42. Het getal blijft in mijn hoofd zitten. 42 vriendjes? Nee zoveel heb ik er zeker niet gehad. 42 dates? Dat komt meer in de buurt. 42 kansloze eerste dates waarbij de één nog gekker was dan de ander. De mannen zelf dus, de dates waren standaard.

‘Je moet er echt een boek over schrijven.’ krijg ik altijd te horen zodra ik wat over mijn dates vertel. Sja, een boek, iedereen van 42 wil ineens een boek schrijven. Waarom zou iemand, behalve de kansloze date zelf, mijn boek willen lezen. ‘Je bent een geweldige verhalen verteller.’ zegt de date van die avond. ‘Je moet echt eens mee naar de verhalenvertelavond op vrijdagavond.’ Ik knik en glimlach vriendelijk. Het zijn geen verzonnen verhalen. Het is mijn leven. 42 jaar.

Ik drink mijn thee op en zeg dat ik nu echt naar huis moet. Mijn date lijkt teleurgesteld. Voorzichtig vraagt hij of hij nu ook in mijn verhalen komt. Ik roep lachend dat dit natuurlijk een hele normale date was en dat hij zeker niet in dat rijtje thuis hoort. Zoals ik tegen elke date zeg die weet dat ik graag blog.
42. Ik had gehoopt dat de liefde dit jaar wel op mijn deur zou kloppen. Dat ik een geweldige verjaardag zou hebben samen met mijn lief en de kinderen. Bij thuiskomst zoek ik op bol.com toch maar eens naar dat boek. Maar dat was weer een sterk staaltje van klok en klepel. Ik vind niks, gooi mijn computer uit en ga naar bed. Stik er maar in. 42 is just a number.

Cin