gifts-2-422317-m“Mam, kunnen we straks naar Bart Smit om te kijken wat ik kan kopen voor mijn cadeaubonnen?”, dochterlief staat enthousiast voor me op en neer te springen en wappert met haar bonnen. “Ik heb 48 Euro! Gaan we kijken mam? Toe?!”.  Na mijn ‘ja’ volgt er een vreugdekreet van vele decibellen en zie ik dochter sneller dan het licht haar schoenen aantrekken.

In de winkel gaat ze zorgvuldig te werk bij het bepalen van haar keuze. Ze wikt, ze weegt en hakt vervolgens de knoop door. Met haar ‘schat’ onder haar armen loopt ze naar de kassa.
“Is het een cadeautje?”, vraagt het meisje achter de toonbank. M’n dametje kijkt schuin omhoog naar me op, twee stralende ogen en een grote ondeugende glimlach. “Ja het is een cadeautje”, hoor ik haar zeggen. Waarna het meisje een stuk inpakpapier tevoorschijn haalt. De grijns op het gezicht van m’n meisje is onbetaalbaar.

Zonder dat ze het in de gaten heeft leert mijn dochter me daar in die speelgoedwinkel een hele belangrijke les! Waarom geef ik mezelf niet wat vaker een cadeautje? Ik kan zo streng zijn voor en kritiek hebben op mezelf. Waarom is het dan zo moeilijk om ook eens lief te zijn voor mezelf? Ik geef mijn meisje een dikke knuffel en terwijl ze blij voor me uit huppelt, neem ik me voor om morgen een cadeautje voor mezelf te kopen én in te laten pakken. Morgen vier ik een klein feestje met mezelf!

Wendy