Hallo, mijn ex en ik hebben door een mediator een convenant op laten stellen. Mijn ex houdt zich echter niet aan de afspraken. In het convenant staat o.a. dat hij de contributie voor de sportclubs van de kinderen betaalt, hij weigert dit echter, waardoor er nu een betalingsachterstand is.

Het lijkt heel mooi zo’n convenant, maar als 1 van de partijen niet meewerkt, stelt het ook niets meer voor. We hebben er al voor om de tafel gezeten bij de mediator, maar hij weigert in alle toonaarden zijn afspraken (de financiële) na te komen. Zijn er mogelijkheden om hem alsnog aan de gemaakte afspraken te houden en waar moet ik dan rekening mee houden (buiten het verslechteren van de toch al slechte relatie om?

Mr. Stef Henselmans – advocaat geeft antwoord:

Een (echtscheidings-)convenant is een contract. Als dat niet wordt nagekomen, zul je uiteindelijk naar de rechter moeten stappen om tot incasso van de (geld-) vordering te komen. Dreigen daarmee helpt vaak wel. Dat zal overigens de relatie niet verbeteren. Als de vordering is vervat als alimentatie zou je evtentueel naar het LBIO kunnen gaan.