Drie eigenzinnige vrouwen die door liefde en vergeving door de jaren heen met elkaar verbonden zijn. Drie generaties getroffen door hartzeer en verlies.

In het hedendaagse Londen verleidt Maddy Heller de verloofde van haar zus, in de vrijgevochten jaren zestig valt Frieda Lewis voor een popmuzikant die overgeleverd aan de drugs op zoek is naar zijn muze en ten slotte wordt de lezer meegenomen naar de jaren vijftig waar Bryn Evans haar ex-man niet los kan laten. De spil in dit bijzondere web is Lucy Green.

Het is nogal wat, drie verhalen met verschillende hoofdpersonen die zich zowel in het heden als het verleden afspelen. Toch wordt dit meeslepende drieluik nergens onoverzichtelijk. De derde engel is een verhaal over liefde, vertrouwen en vergeving. Over denkbeelden die van generatie op generatie gaan en ons gedrag kunnen blijven beïnvloeden. In dit boek neemt Alice ons mee naar het verleden om het heden te kunnen begrijpen.

De derde engel is een prachtige, aangrijpende roman. Vanaf de eerste bladzijde word je meegevoerd in een aangename mix van emoties en is wegleggen geen optie meer.

 

De derde engel is verkrijgbaar via Orlando Uitgevers en kost € 18,95