lDe enige constante in dit universum is de verandering. En toch willen we er niet graag mee geconfronteerd worden.  Een oude situatie loslaten en iets nieuws daarvoor in de plaats toelaten vinden we eng. Wie niet kan loslaten houdt iets in stand wat er soms niet eens meer is. Niemand leeft op een eiland waarop je samen met je verleden kunt leven. Loslaten betekent leven in het hier en nu maar ook loslaten van je beperkende overtuigingen en je kleinheid. Laat toe dat je veel groter kunt denken en doen dan je altijd deed. Vaak schrikken wij van onze eigen kracht.
Alle veranderingsprocessen beginnen met loslaten. Laat je oude overtuigingen en dogma’s los en laat je inspireren door nieuwe zienswijzen en opvattingen. Persoonlijke groei kan niet beginnen zonder loslaten. Ook teveel materieel bezit of een belemmerende relatie kan persoonlijke groei in de weg staan. Soms is het nodig om ook verkeerde vrienden of een onbevredigende baan los te laten en op zoek te gaan naar wat je werkelijk wilt.

Loslaten en toelaten zijn twee antagonisten die bij elkaar horen. Als je iets loslaat ontstaat er een vacuüm dat weer gevuld kan worden. Als je nog niet weet wat je ervoor in de plaats wilt, komt er misschien iets voor terug wat niet goed is voor je. Je kunt maar beter duidelijkheid hebben over wat je wel wilt. Geef je onderbewustzijn daarom opdracht om je te helpen bij wat je werkelijk zoekt.

Laat ook je boosheid, verdriet en teleurstellingen los in de wetenschap dat zij alleen maar zijn ontstaat door je eigen gedachten en je eigen interpretatie. Door los te laten ontstaat een open geest met een positieve houding. In je eigen kracht staan betekent loslaten van je beperkende overtuigingen.

Door loslaten ontstaat vooral ruimte in je hoofd. Wie moeite heeft met loslaten zou kunnen beginnen met het opruimen van zijn huis. Hoe meer ruimte je om je heen creëert hoe meer ruimte ook in je hoofd zal ontstaan. De bevrijding door loslaten geeft je de mogelijkheid jezelf opnieuw te definiëren. Laat jezelf toe en je dromen van geluk. Loslaten en toelaten zijn de grootste cadeaus die jij jezelf kunt geven.

Hoeveel L-Factor heb jij?

 

www.pepptalk.nl
www.twitter.com/pepptalks

https://www.facebook.com/wolfgang.peppmeier

You Tube: MrPepptalk