Wie kent niet de reclamespots van een bekende telefonie aanbieder met ex-miljonair Hans en zijn gevleugelde uitspraken als: “Wie had dat gedacht? Van zeiljacht naar koopjesjacht!” We lachen erom, en denken er verder niet of nauwelijks over na. Toch hebben veel mensen in ons land flink in moeten leveren. Zo ook Sascha Meyer, auteur van het boek De nieuwe arme.

“Gescheiden, baan kwijt, ex-man die geen alimentatie meer kan betalen en drie opgroeiende pubers. Zo kwam Sascha Meyer bij de Voedselbank terecht.
Openhartig vertelt ze over haar bestaan als arme sloeber die ooit zo’n succesvolle freelance-carrière had als styliste en journaliste. Dat doet ze geestig en zonder medelijden, maar juist daardoor weet ze je diep te raken.”

In haar boek gunt Sascha de lezer een openhartig kijkje in het leven van een eenouder gezin dat met een minimaal inkomen rond moet komen. Wat doet het met je als je naar de Voedselbank moet? Hoe ga je om met de druk van elk dubbeltje tien keer omdraaien voor je het uitgeeft? Hoe blijf je in jezelf geloven als je keer op keer afgewezen wordt bij sollicitaties? Hoe maak je je pubers in de groei wijs dat ze niet onbeperkt tosti’s kunnen maken?
Met heel veel zelfspot vertelt Sascha over haar leven als nieuwe arme. Haar houding en doorzettingsvermogen dwingen respect af. Leuke bijkomstigheid zijn de diverse recepten die in het boek voorbij komen.

De nieuwe arme – blijven lachen in tijden van nood is verkrijgbaar via www.bertramendeleeuw.nl en kost € 14,95. Het e-book kost € 7,50.