oIn de supermarkt van het leven liggen levenssituaties in de rekken. Sommige ervan mag je zelf kiezen en andere krijg je toegedeeld. In dezelfde rekken waar de pessimisten louter bedreigingen kunnen vinden, zien de optimisten hun veelvoudige kansen liggen. Terwijl de pessimisten vooral bezig zijn om aan hun valkuilen te sleutelen zijn de optimisten al vast begonnen met behulp van hun sterke kanten hun kansen te ontwikkelen.

Optimisten zijn flexibel en schikken niet bij veranderingen. Zij gebruiken hun A-Factor (aandacht) en hun C-Factor (creativiteit) om aan hun projecten te werken. Als de optimist weer iets is gelukt zal de pessimist beweren dat er mensen zijn die vooral meer geluk hebben.

Optimisten vs pessimisten
Optimisme is de factor van de gelukkigen en succesvolle. Optimistische mensen heb je graag om je heen. Op grond van hun zienswijze zijn ze vooral vrolijk en charmant en hebben voor alles en nog wat een oplossing paraat.

Terwijl pessimisten lang twijfelen om met iets nieuws te beginnen, zal de optimist meteen aan de slag gaan. Als optimisten een verkeerde beslissing hebben genomen is hun rouwperiode maar heel kort want hun aandacht gaat al weer snel uit naar een volgende kans. De pessimist echter zal eerst uitgebreid tijd nemen voor het benoemen van zijn probleem. Hij of zij zal het probleem van alle kanten langdurig bekijken en vooral erover spreken. Zij zullen hun hele netwerk informeren dat precies dat gebeurd is wat ze al hadden verwacht, namelijk dat het mislukt is. Optimisten laten of het probleem voor wat het is en concentreren zich of op een nieuwe kans of ze gaan direct aan de oplossing werken.

Optimisten verkeren vaker in ‘flow’ (F-Factor) en kunnen er intens van genieten. Het is wetenschappelijk bewezen dat ze ook een hogere levensverwachting hebben.

Hoge eigenwaarde
Optimisme is een manier van hoe je de wereld ziet. Aanleg en opvoeding spelen zeker een rol maar het kan voor een groot deel worden aangeleerd.
Optimisten zijn zelfverzekerd, hoopvol en kennen een hoge eigenwaarde. Als optimisten ’s morgens wakker worden, zullen ze de dag begroeten als weer een nieuwe kans om het leven naar hun hand te zetten. Hoe je ook denkt over het leven en wat je ervan verwacht mag je zelf bepalen. Pessimisten en optimisten zullen beiden gelijk krijgen.

Optimisme is vooral een kwestie van doen. Hoe veel O-Factor heb jij?

www.pepptalk.nl

www.twitter.com/pepptalks

https://www.facebook.com/wolfgang.peppmeier

You Tube: MrPepptalk