woman-with-high-heels-1329579-mToen Christien ons vroeg een artikel te schrijven met kledingtips moesten we echt keihard nadenken. Want uit ervaring (Elisabeth) weten we dat je middenin, maar ook nog maanden na een scheiding het gevoel kunt hebben dat alles je te veel is. Dat je favoriete outfit bestaat uit een dekbedovertrek en een fles wijn en dat je je drukker maakt om hoe je rode ogen kunt camoufleren voordat je naar je werk gaat dan dat je inspiratie hebt voor leuke en frivole outfitjes.

En laten we eerlijk zijn. Soms kost het je al moeite genoeg om jezelf van de bank te sleuren, je kinderen en huisdieren eten te geven, positief te zijn en na te denken over je (nieuwe) toekomst.
Toch hopen wij jou met dit artikel een stukje hoop te kunnen geven. Het is namelijk echt waar dat achter de wolken de zon weer schijnt.

Innerlijk en uiterlijk matchen
Als stylistes van Dress to Impress houden wij ons niet echt bezig met de laatste modetrends. Wel met hoe je jouw innerlijk en uiterlijk beter kunt matchen en hoe je kunt roeien met de riemen die je hebt. Hoe je eruitziet, en hoe je je kleedt, maakt namelijk verschil in hoe je je voelt over jezelf en wat anderen over ons denken. Als je eruitziet alsof het je allemaal niet meer kan schelen, dan is dat de boodschap die je niet alleen naar anderen uitzendt maar vooral naar jezelf.

Een mooie uitspraak (van Byron Katie) vinden wij “I am whatever i believe me to be“. Denk hier maar eens goed over na. Wat vind jij eigenlijk van jezelf? Wat voor gedachten komen er naar boven als je in de spiegel kijkt. Wees eens eerlijk…

Je pluspunten omarmen
Een scheiding kan een diepe deuk geven in je zelfvertrouwen. Maar je kunt deze nare ervaring ook gebruiken om er beter van te worden. Om weer blij en tevreden te zijn met jezelf. Je pluspunten te omarmen en je minpunten te accepteren en te roeien met de riemen die je hebt.
Je kunt kleding gebruiken om jezelf een boost te geven en het opruimen van je kledingkast kan wonderen doen voor je humeur. Afscheid nemen van mensen die jou geen recht doen, kun je gelijk doorvoeren in je kledingkast.

Zet een lekkere pot thee, en ga voor jezelf eens opschrijven hoe je er het liefst uit zou willen zien. Als wij een toverstokje zouden hebben, wat zou dan het uiterlijk zijn waarmee je weer blij en gelukkig door het leven zou gaan? Je zult zien dat je door de focus te verleggen naar jezelf direct idee├źn gaat krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Laat je oude angsten los en durf weer te zijn wie je bent.

God has a bigger dream for you than you can dream for yourself“, Oprah Winfrey.

Wij hopen dat de tips je op weg kunnen helpen naar een uiterlijk waarbij je je innerlijk prettig voelt. Graag tot ziens!

dress to impress

 

 

 

 

 

 

 

Nicole Kroeze en Elisabeth Meyer
Dress to Impress kledingadvies en workshops www.dtoi.nl

welke kleding past het best bij welk figuur