interior-design-shots-2-592616-mVerhuizen, de meesten kijken daar als een berg tegenop. Ik niet, ik heb er heel veel zin in! Moeilijk wordt het niet, beetje schilderen, schoonmaken en mijn spulletjes in de Aygootje laden, ik heb geen verhuiswagen nodig, want ik heb nauwelijks spullen. Toen hij en ik uit elkaar gingen heeft hij alles meegenomen. Ik was te moe, had teveel pijn en verdriet om op te komen voor mijzelf met als resultaat dat alles weg is. De bank die ik ooit voor mijn verjaardag gekregen had en hij meenam na de scheiding,  heeft hij verkocht op marktplaats.
Toen ik daar een paar maanden geleden een opmerking over maakte in de trant van ‘jij verkoopt mijn verjaardagscadeau’ heeft hij mij de helft van het geld gegeven! Ik dacht ‘mond houden en aanpakken’, voor alle spullen die weg zijn heb ik net zo hard gewerkt en gespaard om deze te kunnen kopen.

Ik hield en houd van mooie spulletjes, heb een dure smaak en ging altijd voor kwaliteit. Voel ik mij nu zonder spulletjes arm en berooid? Nee! Het afgelopen jaar heb ik ervaren dat het niet draait om materie of om spullen! Het woord zegt het goed, het zijn spullen, het is materie, niet meer en niet minder. Daar zit de waarde van mijn leven niet in.

Een eigen bed!
Er staat wel een heel grote wens op mijn lijstje:  ik wil een eigen nieuw bed! Het appartement waar ik de afgelopen twee jaar gewoond heb was volledig gemeubileerd inclusief bed. Elke avond als ik naar bed ging had ik het gevoel te logeren. Ik miste een veilig plekje in de vorm van een bed. Ik ben goed geworden in het uitstellen van naar bed gaan, want sinds de scheiding heb ik geen eigen bed meer gehad. Ik ben mijn logeerbed en het gaan slapen gaan haten. Als een berg zag ik er tegenop, elke avond weer die weerzin om in dat bed te gaan liggen. Daarom staat een eigen bed bovenaan mijn verlanglijstje!

Opleuken
Met weinig financiële middelen ga ik deze uitdagende verhuizing aan. Gelukkig heb ik vrienden, kennissen en familie om mij heen die de afgelopen tijd spulletjes bewaard hebben voor mij. Ik word nu al heel blij van vooruitzicht om die spulletjes te schuren, te schilderen en op te leuken zodat ze helemaal bij mij passen.
Ik ben voor het eerst nieuwsgierig  naar wat er in de dozen zit  die ik sinds de scheiding  nooit heb uitgepakt. De nieuwe woonstee ligt ver van doorgaande wegen, maar dichtbij de duinen. Ik krijg meer leefruimte, kan buiten genieten op een fijn balkon en heb een lekkere badkamer. Zou ik mijn nieuwe thuis in mijn hoofd teveel idealiseren? Maakt niet uit ik geniet van het moment heb er zin in. Eindelijk weer een plek voor mezelf!

Een nieuwe wereld begint vandaag voor mij!

Christien