Aan de hemel ontstaat de komende tijd een contact tussen twee planeten die het in eerste instantie helemaal niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Het gaat om Mars en Saturnus. Mars hoort als planeet bij het dierenriemteken Ram. Vanuit de mythologie is het de god van de oorlog en de strijd.

Je kunt hem met het blote oog zien als een planeet  met een wat rodere kleur dan de sterren er omheen. Een planeet met een vurige energie! Heel in het kort staat Mars voor het vermogen en de behoefte om voor jezelf op te komen en voor jezelf te vechten. In welk dierenriemteken Mars staat bepaalt hoe sterk of hoe zwak hij kan uitwerken.

Op dit moment staat Mars in de Weegschaal, niet bepaald een teken te maken heeft met strijd en actie. Voor Weegschaal is harmonie namelijk erg belangrijk. In dit teken voelt Mars zich dus niet zo lekker. Hij moet als het ware beschaafd en met roze handschoenen aan gaan vechten. Maar in dit teken kan hij wel uitstekend vastgelopen situaties “masseren” en ruzies beslechten.

Komende week maakt hij contact met Saturnus, de andere planeet. Die hoort bij Steenbok. Totaal niet vurig maar heeft een meer bedachtzame, serieuze energie en kan een enorm doorzettingsvermogen geven. Al met al een uitstekende periode om op een rustige manier je acties voor te bereiden en er met andere mensen over te praten.

Mercurius loopt nog tot 8 augustus “retrograde”(kom ik ook nog eens op terug), dus check, check en dubbelcheck je afspraken want tijdens zo’n periode kunnen er wat meer dan anders misverstanden ontstaan in de communicatie.

Yvonne Kalsbeek