Exit is een boek dat iedereen zou moeten lezen voor hij of zij aan een serieuze relatie begint. Mijn oma riep het vroeger al: “Denken als vrienden, rekenen als vijanden”. Dat klinkt allesbehalve romantisch maar een relatie die strandt heeft weinig meer met romantiek te maken. De zaken vooraf goed regelen kan een hoop gelazer schelen wanneer het mis gaat.

Maar ja, als je dan middenin de ellende zit, dan heb je ook niets meer aan ‘had ik maar’. Praktische adviezen zijn dan meer dan welkom. Het boek Exit is hierbij absoluut een aanrader voor zowel mannen als vrouwen. Exit behandelt alle vragen waar je tegenaan loopt als je te maken krijgt met een scheiding. Welke stappen moet je zetten, kies je voor mediation of meteen een advocaat?
Waar heb je als ex-partner recht op, waar kan je op je strepen gaan staan en waar niet? Maar ook of het zinvol is om op je strepen te gaan staan. Hoe bereken je de kinderalimentatie en wat is de hoogte van de partneralimentatie? Wat zijn de gevolgen van het afkopen van partneralimentatie – behalve dat je ‘verlost’ bent van een maandelijkse bijdrage van je ex aan jouw levensonderhoud? En hoe zit het met zaken als pensioen, erfenis en schulden?

Ouderschapsplan

Een belangrijk hoofdstuk in het boek gaat in op het vraagstuk ‘Wat te doen met de kinderen?’ Hoe vertel je het de kinderen? Hoe deel je de zorg en uit welken vormen kan je kiezen? En wat leg je vast in het ouderschapsplan?

Het boek is overzichtelijk onderverdeeld, waardoor je snel bij de informatie komt die je zoekt.  Elk hoofdstuk bevat een aantal praktijkvoorbeelden. Exit is een heldere handleiding bij het regelen van de praktische zaken bij het beëindigen van een relatie.

“Met Exit wil ik je door de juridische en financiële brei van regels en bepalingen rondom scheidingen leiden.“

Annemarie van Gaal is bekend van haar boeken en columns op financieel gebied en van  tv-programma’s als  ‘Een dubbeltje op zijn kant’ en ‘Dragons Den’.

Exit kost € 16,95 en is te bestellen via de webshop van Bertram + de Leeuw Uitgevers