Op de dag dat Fran 30 wordt en een huwelijksaanzoek van haar vriendje verwacht, loopt alles volledig anders dan gedacht. In plaats van een huwelijksaanzoek meldt haar vriend dat hij een pauze van drie maanden wil. Fran’s wereld stort, ze trekt zich terug in haar bed waar ze al drie weken ligt te kwijnen als haar vrienden ingrijpen.

Fran moet tijdens de gedwongen pauze in haar relatie met acht verschillende mannen afspreken. Met tegenzin stemt ze in, terwijl ze ondertussen een ingewikkelde stalkactie heeft opgezet om te achterhalen waarom ze gedumpt is en waar haar vriend uithangt.

Chicklit en ik zijn geen beste vrienden, ik heb er weinig mee. De Shopaholic-reeks zorgde eerder voor ergernis dan leesplezier. Ik begon dan ook met enige weerstand te lezen in ‘Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden’, maar gaandeweg werd ik meegesleurd in het verhaal.
Wie heeft er niet van gedroomd, of het zelfs gedaan, je ex stalken na gedumpt te worden? De vrienden van Fran doen er alles aan om haar weer op de been te krijgen en te houden, het wonderlijke reddingsplan zorgt voor hilarische momenten. Als Fran dan na drie maanden uiteindelijk in Parijs weer oog in oog komt te staan met de liefde van haar leven blijkt wel hoe grenzeloos vrouwen kunnen zijn…

Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden is luchtig geschreven en leest lekker weg. De verwikkelingen waar Fran in terecht komt zijn behoorlijk ‘over the top’, toch verscheen er met enige regelmaat een grote grijns op mijn gezicht. De balans tussen drama, humor, vriendschap en romantiek is precies goed.

Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden kost € 18,95 en is verkrijgbaar via Boekerij