863102_poppy_2Stil zitten is niets voor mij, afwachten heb ik ook niet uitgevonden. Beslissingen neem ik zelf en ik vertel ze pas aan anderen als ik er helemaal uit ben! Dat is een beetje hoe ik in elkaar steek en daarnaast heb ik nog een eigenwijs karakter. Ik ben vorig jaar 50 jaar geworden en ben trotse moeder van twee prachtige, volwassen dochters. In 2004 ben ik gescheiden en toen kwamen al deze eigenschappen en karakter trekken goed van pas.

 Over de scheiding kan ik kort zijn, ik wilde zelf scheiden en ik heb toen ook de knoop doorgehakt. Dit is, omdat wij twee prachtige dochters hebben, een hele moeilijke stap geweest. ‘’Wat doe ik ze aan?’’ Dat gevoel heeft heel lang de beslissing uitgesteld, maar uiteindelijk kun je niet blijven voor de kinderen.

Ik moest mezelf bewijzen
Vanuit een leven met alles wat er was, de luxe en de middelen om zorgeloos te leven, moest ik nu weer voor mezelf zorgen. Ach, dat moet toch lukken? Ik heb mezelf moeten bewijzen maar met heel veel hobbels is het gelukt!
Eerst moest ik maar eens meer gaan werken. In die tijd had ik een baan in een winkel voor 13 uur per week. Aangezien ik daar echt niet van kon leven, ben ik er werk bij gaan zoeken en gelukkig was er toen nog genoeg werk te vinden. Ik had alleen één probleem, ik was nergens voor opgeleid, en een studie kon ik toen niet betalen.

Dit is niet wat ik wil!
Oké, dan maar naast mijn winkelwerk in de thuiszorg. Ik ben voor 15 uur per week gaan poetsen bij anderen naast mijn winkelbaan. In de ochtend uren had ik één poets adres in de middag stond ik in de winkel. Helaas was dit nog niet voldoende om de onkosten die ik had te betalen. Ik nam er een baan bij in de avond uren als callcenter medewerker. Na 2 maand, 3 banen te hebben gehad wist ik; ‘’Dit is niet wat ik wil!’’ De reistijd en het hectische van overal net op tijd kunnen zijn was voor mij te veel. Ik besloot het roer om te gooien!

In die tijd leerde ik mijn huidige partner kennen. Ik moest mijn huis, wat ik tijdelijk huurde, uit en besloot samen te gaan wonen. Ik kreeg hierdoor financieel ook een beetje lucht en er waren ineens mogelijkheden om iets anders te gaan doen. Maar wat? Ik kwam in aanraking met iemand die nagelstyliste was, en ik dacht dat lijkt me ook wel wat. Ik wilde ook voor mezelf beginnen en daarnaast het winkelwerk en de thuiszorg laten vallen. Na een opleiding van enkele maanden was ik allround nagelstyliste en begon ik in 2004 met goede moed een salon aan huis. Langzaam groeide de salon en in 2009 had ik zoveel klanten dat ik de baan in de winkel op kon zeggen. Wat een overwinning!

Mooi voor de vrouw
Dan denk je alles voor elkaar te hebben, maar helaas kreeg ik pols en schouder klachten, een probleem dat bij veel nagelstylistes voorkomt. Ik moest een groot deel van mijn klanten ergens anders onder brengen. Dit was voor mij een makkelijke beslissing, want ik had al een hele poos iets in mijn hoofd. Een idee dat ik nu verder kon uitbreiden. Mijn idee was het opzetten van een naslag website met een doel!
Ik wilde een website voor vrouwen. Met mijn beroep als nagelstyliste en als moeder van twee prachtige dochters bevind ik mij namelijk in een echte vrouwenwereld. Tijdens het uitoefenen van mijn vak heb ik vaak lange gesprekken waarin ik merk dat verschillende vrouwen zich bezig houden met dezelfde vragen. Mooi Voor De Vrouw is dan ook opgezet vanuit het oogpunt de zelfstandige vrouw haar informatie te geven die zij zoekt op het onoverzichtelijke internet.

In 2013 is de website van start gegaan en per week worden er twee verhalen of artikelen geplaatst die interessant zijn en aansluiten bij de dagelijkse gebeurtenissen in het leven.

Het eigenwijze heeft me gemaakt wie ik nu ben
Ik zie het als een leuke uitdaging om iedere week weer te zorgen dat de bezoekers van Mooi Voor De Vrouw iets interessants te lezen hebben. Ik wil velen een platform bieden, waar ze hun artikel / verhaal over hun passie, beroep of gewoon een leuk verhaal kwijt kunnen.

De hobbels zijn er nog steeds, en zullen ook blijven komen. De beslissingen neem ik nu iets meer samen, maar het eigenwijze heeft gemaakt wie ik ben en waar ik nu ben.
Stil zitten neem ik dan ook nog steeds geen tijd voor. Ik ben van mening dat van de 10 dingen die ik probeer er altijd 1 is die er lukt.

Wilt u eens een kijkje nemen op mijn website? Ik nodig u graag om de site te bezoeken!

Ik wens u veel lees plezier!

Marja de Krosse.

Over Mooi voor de Vrouw
Mooi voor de vrouwMooi Voor De Vrouw is er om u en de door u gezochte diensten gemakkelijk bij elkaar te brengen.
De overzichtelijke site zal u helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een leuke workshop een opleiding of de juiste persoon die u kan helpen wanneer u in een bepaalde situatie zit en waarbij u hulp zoekt. Hier vindt u de mensen die u kunnen helpen bij het maken van uw dagelijkse keuze.
www.mooivoordevrouw.nl