halve-bankAlles doormidden zagen waarom ben ik daar niet op gekomen? Niet dat ik kan zeggen dat ik omzichtig te werk ben gegaan integendeel ! De drang tot vernielen was er ook bij mij. Niet mijn eigen spulletjes, nee die wilde ik zeker niet vernielen . Ik was veel te gek op die mooie spullen die ik verzameld had in de loop der jaren, die wilde ik sparen.

Het kletterende geluid van zijn cd collectie die ik van bovenaan de keldertrap met een elegante zwaai naar beneden zwiepte klonk mij als muziek in de oren. Zijn boekenverzameling onderging dezelfde behandeling, ik wilde geen onderscheid maken tussen verzameling 1 en verzameling 2 van ex. Hup de kelder in met zijn persoonlijke eigendommen!
En als ik dan toch zo lekker bezig was dan kon zijn kleding er ook wel bij! De grote kelder was hiermee nog lang niet vol er kon nog meer bij.  IJdel was hij, zuinig op zijn kleding overhemden netjes op kleur in de kast en glad gestreken. Zelfs de T-shirts  lagen mooi gestreken en op kleur in de kast. De klus moest klaar, de razernij was nog niet uitgewoed. Ik rukte de hemden en T-shirts uit de kasten en lied ze geluidloos de kelder in verdwijnen.

Is alles in de kelder laten verdwijnen minder erg dan de hele huisraad doormidden zagen? Ik weet het niet, het is in ieder geval creatief en je hebt er geen grote zaag voor nodig, die heb ik namelijk niet.Zagen of alles de kelder ingooien, scheiden is hard doorwerken en na het werk was ik uiterst tevreden over het eindresultaat. Ex was totaal niet blij met mijn verassing voor hem, zo jammer dat hij het niet kon waarderen…

Nee ik wil je niet aanmoedigen ook zo rigoureus te werk te gaan, en ook wil ik mijzelf niet als toonbeeld van succesvolle ontruimer etaleren. Woede, onmacht en een verdriet dat als een mes door je ziel snijdt doet rare dingen met je. Mijn pijn is niet minder geworden door mijn acties, mijn pijn kon ik alleen verwerken door naar mijn pijn toe en te gaan te accepteren dat het over was en dat ik mijn eigen leven weer moest vormgeven en oppakken.

Christien