vlijtigliesjeJarenlang ben ik niet ik geweest en al helemaal niet mijzelf. Na de scheiding was het eerste wat me te doen stond weer kennis maken met ik en kennis maken met mijzelf. Dat was een hele uitdaging en is bepaald niet zonder blauwe plekken gegaan en al helemaal niet van een leien dakje.

Dat stomme leien dakje, weg ermee! Ik en mijzelf gaat nooit/zelden van een leien dakje als je langdurige relaties hebt gehad. In mijn geval duurde de relatie achttien jaar. Ik had achttien jaar de tijd gehad om mijzelf te verliezen en vooral mijn identiteit.

Na de scheiding donderde ik in een akelig zwart gat. Niets was meer hetzelfde, man weg, bedrijf weg, werkritme weg en waar was ik gebleven?? Ik was dringend op zoek naar houvast, iets om die vrije val te remmen.

Regelmaat en zelfdiscipline is hard werken
Regelmaat en zelfdiscipline werden mijn redding. Dit ging niet vanzelf, regelmaat en zelfdiscipline dat is heel hard werken! Op tijd opstaan, aankleden, de deur uitgaan , nadenken bij elke stap die ik zette en vooral het invulling geven aan mijn dagen. Niet toegeven aan de verleiding de dagen voorbij te laten gaan, in pyjama hangend op de bank, met als enige activiteit de Geraniums verzorgen en een keuze te maken welke bezorgboer ik nu weer zou bellen voor mijn avondeten.  Nee ik moest van mezelf de deur uit, kleren aan, haren kammen, boodschappen doen, eten koken en dat eten opeten.

Elke dag koken bleek lastiger dan gedacht
Het eerste struikelpunt diende zich al snel aan. Elke dag koken voor mezelf, bleek lastiger dan gedacht, voor mij tenminste. De oplossing bleek eenvoudig en werkt voor mij uitstekend.
Als ik boodschappen doe dan haal ik voor minimaal twee weken spullen in huis. Op zondag, nadat ik lekker heb uitgeslapen, trek ik mijn ‘vandaag hoef ik niet de deur uit’-outfit aan en duik de keuken in. Mijn zondagen bestaan uit koken! Heerlijke soepen die een volledige maaltijd zijn, mijn beroemde maaltijdsoepen zijn altijd lekker! Staan de soepen te pruttelen dan zijn de stamppotten aan de beurt, altijd lekker en per seizoen wisselend. En voor erbij lekkere gehaktballen en suddervlees. Op zondag vullen heerlijke geuren mijn huis.

Als alles gekookt is verdeel ik de soepen, stamppotten en het vlees in porties en gaat alles de diepvries in. Deze alleenstaande vrouw kan absoluut niet zonder haar grote diepvries! Dankzij deze voorraad hoef ik niet elke dag te koken en eet ik wat ik lekker vind en het geeft mij het gevoel dat ik goed voor mijzelf zorg. Ik was definitief klaar met de Geraniums, het was tijd voor Vlijtige Liesjes!

Zoek jouw Vlijtige Liesje
Heb jij nog te veel Geraniums in je leven? Ga dan op zoek naar jouw Vlijtige Liesjes! Kijk wat jou gelukkig en blij maakt en waar je gevoel van eigenwaarde een opdonder opwaarts van krijgt.

In mijn geval zijn dat twee taken die ik voor mijzelf gevonden/gecreëerd heb. Als eerste is dat de stichting Grenzeloze Vrouwen. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt, er zijn geen kaders, geen beperkingen binnen deze stichting. Ik kan mij hier creatief volledig uitleven. Mijn tweede taak is uitdagend op een heel ander vlak . Ik ben vrijwilliger in een hospice. Dat is elke keer weer mijn grenzen verleggen, ontdekken dat ik trots mag zijn op mijn kennis, mijn empathie en alle liefde die ik te geven heb. Telkens weer sta ik versteld van mijzelf en leer ik meer over ik dan ik, wat heb ik veel in mij!

Binnenkort staat er weer een nieuwe uitdaging op de stoep, dan gaan ik en mijzelf verhuizen. Ik heb weinig geld en nauwelijks spullen, maar genoeg creativiteit om een fijne plek voor mij te creëren. Het eerste dat ik ga verhuizen zijn de Vlijtige Liesjes, niet in potjes of plantenbakken. Nee de Vlijtige Liesjes dat zijn ik en mijzelf.

Een nieuwe wereld begint vandaag voor mij!

Christien