Regelmatig leggen we een aantal vragen voor aan vrouwen die met succes een nieuw leven na de scheiding gestart zijn. Dit keer is het Grenzeloze Interview met Sylvia de Goede.

Wie ben je en wat doe je?
Sylvia de GoedeMijn naam is Sylvia de Goede. Ik ben moeder van drie zelfstandige kinderen en coach. Mijn specialisme is relaties en mannelijke en vrouwelijke energie.

Wanneer ben je gescheiden?
Ik ben gescheiden sinds 1998.

Wat was de impact van de scheiding, hoe heeft het je beïnvloed?
De scheiding was dramatisch en ging gepaard met heel veel verdriet en boosheid. Daarnaast had ik ineens te maken met een onzekere toekomst op financieel gebied. De eerste paar jaren voelde ik me schuldig naar de kinderen, maar het heeft me natuurlijk ook heel veel gebracht. Door het alleen zijn heb ik geleerd een goede balans te vinden tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Hierdoor heb ik ervaren hoe sterk vrouwelijke energie is.

Veel gescheiden vrouwen raken in een soort van isolement/vacuüm na de scheiding, heb je dit ook zo beleeft? En zo ja hoe ben je daar weer uitgekomen?
Nee ik heb mij niet geïsoleerd gevoeld maar dat van dat vacuüm herken ik wel. Ik heb me altijd gerealiseerd dat ik enorm bofte met hele fijn vrienden om mij heen waar ik mijn verhaal aan kwijt kon, zonder goed bedoelde adviezen te krijgen.
Ach, ik ben een persoon die altijd in oplossingen denkt en de waarom vraag omzet in de hoe.

Waar heb je veel aangehad tijdens en vooral in de periode na de scheiding?
Wat ik al eerder benoemde, aan mijn lieve vrienden! Bovendien was ik niet van plan te blijven hangen in mijn verdriet. Wel heb ik me de tijd gegund om te rouwen en ben ik me altijd bewust geweest dat alleen ik verantwoordelijk ben voor mijn leven en die verantwoording heb ik ook op me genomen.

Na de scheiding begon jouw nieuwe wereld, hoe heb je deze wereld vorm gegeven en hoe heb je het aangepakt om alles weer op de rit te krijgen?
Ik heb eerlijk naar mijn eigen aandeel/probleem willen kijken en wilde hier aan werken. Waar twee vechten, hebben twee schuld. Ik ben blij met de coach die me hierbij heeft geholpen.
Als ik nu terugkijk heb ik een groot deel van mijn leven het gevoel gehad van overleven, nu is het echt leven geworden en ben ik de zachte vrouw die in haar kracht staat. Dit heb ik te danken aan de opleiding die ik gevolgd heb over man/vrouw energie.
Vandaar dat ik me als een vis in het water voel in mijn beroep als relatie coach. Ik ben bovenal ervaringsdeskundige en mag nu anderen laten ervaren hoe het is om in balans te komen en te zijn.

Meer weten over Sylvia en haar coachpraktijk? Klik hier om naar de site van Energy Coaching te gaan.