Graag stellen we Yvonne van den Berg aan jullie voor. Yvonne is eigenaar van en mediator bij Resolve. Ze is een van de deskundigen die regelmatig artikelen voor Grenzeloze Vrouwen gaat schrijven.  Resolve is ook onderdeel van ons panel, heb je vragen over scheidingsbemiddeling? Mail je vragen en we leggen ze voor.

Functie van scheidingsmediator
“Na mijn studie psychosociaal welzijn, stopte ik als financieel adviseur en ging aan de slag als reïntegratieadviseur. Totdat mijn oog viel op een advertentie voor de functie van scheidingsmediator. Er werd gevraagd naar een financiële achtergrond om mensen goed te kunnen adviseren, maar ook om aandacht voor het menselijk aspect. Dat paste precies bij mij.”

Start franchiseorganisatie Resolve
“Nadat ik het vak van scheidingsmediator geleerd had in de praktijk bij een organisatie, heb ik in de zomer 2010 besloten om mijn eigen scheidingmediators bureau op te starten. Aanleiding was dat ik zag, dat bepaalde dingen beter en anders konden. Ik had een sterke visie hoe ik Resolve wilde vormgeven en ik wilde me onderscheiden door een persoonlijke aanpak; als mens wil ik in gesprek zijn met de ander. Ook de mediators, die ik als franchisegever heb aangetrokken, hebben met mij die overeenkomst. Bij de kennismaking met de andere mediators lette ik ook op: hoe voel ik mij bij die ander en zie ik voor me dat diegene bij een klant thuis zit.”

Website Resolve
“Als mensen gaan scheiden, zitten ze met vragen en zien ze van alles op zich afkomen. Ik wil dat ze zich herkend voelen op de website en dat de informatie goed aansluit op hun behoefte. Qua uitstraling van de website vind ik het belangrijk dat het persoonlijk is, vandaar ook het filmpje op de site, waarin ik onze aanpak toelicht. Rust en zakelijkheid willen we uitstralen.”

Mediator en Franchisegever
“Ik ben zelf uitvoerend bezig als scheidingsmediator in de regio Zuid-Holland. Ik voel me als een vis in het water in dit werk. De toegevoegde waarde, die je hebt in een fase waarin levens volledig op de kop staan, geeft veel voldoening. Wat ik terugkrijg, is dat er rust komt, ook doordat er overzicht en oplossingen komen. Omdat ik zelf als mediator werk, weet ik ook wat de mediators meemaken en waar ze tegenaan lopen.
Als franchisegever begeleid ik de mediators waar nodig, ik kijk stukken na en denk als sparring-partner mee.”

Sterke en minder sterke kanten
“Ik ben oprecht persoonlijk betrokken. Ik kan ook geraakt worden in gesprekken en denk actief mee in oplossingen. Waar ik op moet letten, is dat ik soms te snel ga. Ik denk in oplossingen en zie soms het plaatje al voor me, als een ander daar nog niet is.”

Resolve scheidingsmediaton
“Resolve bestaat uit 14 mediators, exclusief mijzelf. We hebben een landelijke dekking. Mijn partner is ook werkzaam als marketing medewerker, ook zorgt zij voor de telefonische bereikbaarheid. Het is fijn om samen steeds meer te bouwen aan Resolve.”

Het team
“Iedereen binnen Resolve is zelfstandig ondernemer, maar we zijn ook een hecht team. We weten elkaar te vinden, in het delen van deskundigheid en in het delen van persoonlijke dingen. Er is een bereidheid om elkaar te helpen en te ondersteunen. De achtergronden van de mediators zijn divers: communicatieadviseur, financieel adviseur, notarieel, coaches, makelaar, communicatietrainer en hypotheekadviseur.”

Toekomst
“Qua aantal bemiddelaars hebben we nu een landelijke dekking. We willen niet verder uitbreiden, ook om het teamgevoel te behouden. We willen met elkaar blijven werken aan verdere professionalisering: o.a. door kennis up-to-date te houden. We willen ook blijven leren van elkaar en plezier hebben met elkaar en uiteraard klanten goed van dienst blijven.”