Choose-To-Be-HappyIk ben vanaf de zwangerschap al praktisch alleen. Mijn ex-vriend kwam af en toe nog wel langs, maar ik heb mijn zwangerschap als alleen en eenzaam ervaren. Ondanks het intense geluk wat ik voelde omdat ik zwanger was, was ik ook enorm verdrietig omdat mijn ex geen deel uit wilde maken van ons leven. En ik was ik boos op hem, heel erg boos. Ik vond dat hij zijn verantwoordelijkheid moest nemen, ik was toch niet in mijn eentje zwanger geworden? Hij wist toch net zo goed als ik, dat het aannemelijk was dat ik zwanger kon worden?

Toen mijn dochtertje 8 maanden was en hij haar slechts enkele keren had gezien, trokken we overal definitief de stekker uit en sindsdien heb ik geen contact meer met hem. Enerzijds was het een opluchting, anderzijds gaf het heel veel verdriet.

Strijd en verdriet
Eigenlijk was ik helemaal klaar met het verdriet, de woede en zelfs de haat die ik voelde. In de maanden van de zwangerschap had ik zoveel strijd met hem gevoerd. Strijd omdat hij wilde dat ik niet voor ons ging, strijd omdat ik wilde dat hij er voor haar zou zijn. Strijd omdat ik hem zo graag in ons leven wilde, maar hij steeds harder weg liep en strijd omdat het me niet lukte zijn liefde volledig te winnen. Die strijd uitte zich altijd in verdriet, heel veel verdriet. Want het doet verdomd veel pijn wanneer de ‘liefde van je leven’ zijn liefde niet met jou wil delen. Nog meer pijn doet het als hij geen liefde aan zijn eigen kind wil geven.

Ik heb zoveel gemaald, iedere dag was ik met hem bezig. Iedere dag gingen dezelfde vragen door mijn hoofd heen en iedere dag voelde ik dezelfde woede en verdriet.

Je hebt altijd keuzes in het leven
Maar genoeg is genoeg en het roer ging om! Ik geloof er in dat je altijd keuzes hebt in het leven. Die zijn wellicht niet altijd even makkelijk, maar ze zijn er wel. Dus maakte ik een aantal keuzes:

– Ik maakte de keuze om mijn ex los te laten
– Ik maakt de keuze om verdriet te laten komen, zodat het daarna ook kon verdwijnen
– Ik maakte de keuze om positief te zijn in plaats van negatief
– Ik maakte de keuze om vooruit te kijken in plaats van achteruit
– Ik maakte de keuze om lief te hebben in plaats van te haten

Kiezen is hard werken
Wanneer je ergens een keuze in maakt, wil dat natuurlijk niet zeggen dat het ook binnen 1 dag gebeurd is. Iemand los laten, dat gebeurt nou eenmaal niet in een dag. En jezelf hele nieuwe gedachtes aanleren ook niet. Ik heb echt keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik mijn keuzes kon leven.
Verdriet laten komen bijvoorbeeld…. Dat was echt niet leuk, want verdriet wil je het liefste niet voelen. Maar wanneer je jezelf toelaat om verdrietig te zijn, geef je jezelf ook aan dat je belangrijk bent. Dat jij belangrijk genoeg bent om te voelen. En dat ben je natuurlijk!

Een gedachtepatroon loslaten is ook een pittig proces. Maar zoals jij jezelf negatieve gedachtes hebt aangeleerd, kun jij jezelf ook positieve gedachtes aanleren. Je moet het alleen wel doen. Je moet jezelf iedere dag ‘opdrachten’ geven, zodat je er continu mee bezig bent. Ik ben er denk ik wel een jaar mee bezig geweest, maar het heeft me gemaakt tot een super positief, liefdevol en gelukkig persoon!

Leven met liefde of leven met haat?
Het resultaat van het harde werken is alles waard. Onlangs reageerde iemand op mijn blog op mijn eigen website, waarin ik schreef dat ik mijn ex dankbaar ben en met liefde naar hem kan kijken. Waarom? Hij heeft mij het mooiste in de wereld gegeven, namelijk mijn dochter! Ze vertelde echter dat ze haar ex haat en niet kijkt naar wat ze van hem ‘gekregen’ heeft, hij had haar kind namelijk niet eens willen laten komen. Ik snap haar gedachtes, maar is het niet zoveel fijner om met liefde te leven dan met haat? Ik heb mijn ex ook gehaat, maar dat was vooral voor mij heel erg vervelend. Hij merkte er niks van, maar ik wel, ik voelde het continu. En ik niet alleen, mijn kind voelde het ook. Je moet je er namelijk niet in vergissen hoeveel kinderen aanvoelen. Dus waar denk je dat je jezelf en je kind het meeste mee helpt? Met haten of met lief hebben…..

Alles is een keuze
Alles is een keuze en je kiest zelf of je wilt haten of lief wilt hebben. Je kiest dus zelf of jij lekker in je vel zit of met haat en woede zit. Je kiest zelf om positief te zijn in plaats van negatief! Omdat ik weet hoe moeilijk het is en je echt wel handvaten nodig hebt om dit aan te gaan, ben ik bezig met de ontwikkeling van zowel een live als een online training die je dit leert. Ik weet namelijk dat het kan en ik wil dat zoveel mogelijk alleenstaande moeders leren. Het geluk wat ik nu voel, dat wil ik iedereen geven! Ik ben het levende voorbeeld dat je van een boze, negatieve vrouw een super positieve en gelukkige vrouw kan veranderen!

Ik hoop dat jij kiest voor een positief leven, ik hoop dat jij afscheid neemt van haat en kiest voor liefde!

myraMijn naam is Myra (35) en ik ben de oprichtster van Happy Single Moms. Dit is een online platform voor alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouw. Dagelijks zijn hier nieuwe blogs en artikelen te lezen, waar je als single moms (h)erkenning vindt en je er niet alleen voor voelt staan. Ik heb dit opgericht vanuit mijn eigen pijn en gemis. Er was namelijk niets te vinden online, wat puur gericht was op de single mom en dat vond ik –met een half miljoen single moms in Nederland- niet kunnen.

Ik ben trouwens genomineerd voor de VIVA400, ik zou het leuk vinden als je op me (Myra) stemt!
http://www.viva400.nl/wereldverbeteraars/myra-de-wildt/