Libelle ster 3De keren dat ik plat op mijn neus ben gevallen zijn niet te tellen. En elke keer was het weer opstaan en doorgaan, de uitdaging aangaan en de valkuilen omzeilen, tot… jawel weer plat op mijn neus. Is dat een reden om uitdagingen links te laten liggen? Absoluut niet!

Ik ben klaar voor de volgende uitdaging. En ondanks al het vallen (en weer opkrabbelen) kan ik niet anders dan er met een grenzeloos enthousiasme vol voor gaan. Deze uitdaging kan ik ECHT niet laten liggen, die moet ik oprapen. Want zeg nou zelf, hoe vaak zal het in mijn leven nog voorkomen dat ik door de Libelle wordt geselecteerd als een van de tien kandidaten voor de titel Ster vrouw 2015, nooit meer toch? Of ik het zonder vallen red, zal pas aan het einde van de streep blijken, ik bekijk het maar stap voor stap.

Libelle ster 2De eerste stap is inmiddels genomen en schreeuwde bijna ‘blauwe plekken’. Bij de eerste stap waren namelijk een fotoshoot en de hoogste hakken die ik ooit had gedragen betrokken. Terwijl de professionele visagiste er gedreven op los poederde, zocht de styliste mijn outfit bij elkaar. Vanuit mijn ooghoeken zag ik de bijbehorende schoenen en slikte, toch trok ik ze zonder aarzelen aan en begon aan de tweede stap van mijn uitdaging.

‘Je gaat niet op je neus!’, het werd mijn mantra terwijl ik me wankelend naar de fotograaf begaf. Ik voelde me Bambi op het ijs. Eenmaal bij de fotograaf hing ik opgelucht tegen de muur. Goddank bleek dit de pose die de fotograaf voor me in gedachten had. Met de muur als ruggensteun kwam de ontspanning vanzelf.
De foto’s zijn prachtig geworden en stoer en ik ben NIET gevallen!

Libelle STER-vrouw 2015, nu ik over de eerste verbazing en schrik heen ben, merk ik dat ik het mezelf gun om te winnen. Dat is nieuw voor me. Ik ben het niet gewend mezelf in de schijnwerpers te zetten en op een podium te gaan staan. Sterker nog, mijn hele werkzame leven stond ik achter de coulissen en hielp anderen op het podium. Maar nu is het dan blijkbaar mijn beurt en als ik heel eerlijk ben verheug ik me op het podium en de aandacht. Niet zozeer op de persoonlijke aandacht, maar wel op de aandacht voor Stichting Grenzeloze Vrouwen. Mijn ziel en zaligheid zit in deze Stichting. Grenzeloze Vrouwen en de betrokken vrijwilligers verdienen de aandacht. Ik ga alles doen wat in mijn macht ligt om ze in de schijnwerpers te zetten. En als ik daarbij op mijn platte neus ga, dan moet dat maar, vallen, opstaan en weer doorgaan!

De laatste stap zal op 26 oktober genomen moeten worden. Tot 20 september kan er op de 10 genomineerden gestemd worden via de site van Libelle, waarna op 26 oktober in Den Haag de winnares bekend gemaakt wordt. Ik hoop dat mijn neus en ik ongeschonden deze uitdaging doorstaan.

Een nieuwe wereld begint vandaag voor mij!