Nog even en het is weer lente. Zo af en toe voel je al dat de Zon wat meer warmte afgeeft en op een plekje uit de wind is het zelfs lekker te noemen. Dit jaar valt het begin van de lente precies op woensdag 20 maart om twee minuten over twaalf in de middag.
Dag en nacht duren nu overal op de wereld precies even lang en in de maanden hierna worden in onze streken de dagen langer dan de nachten. De natuur komt weer tot leven!

In januari en februari kon het soms lijken of die winter eeuwig duurde, maar nu zijn er weer sneeuwklokjes en krokussen te zien en hoor je weer wat vogels die druk zijn met hun territorium. De Zon komt die 20e maart in het dierenriemteken Ram. Ram is het eerste teken van de dierenriem, het geeft het begin van een nieuwe cyclus aan, het frisse nieuwe voorjaar!

De energie van Ram staat in de astrologie onder ander symbool voor de pionier. Bij het principe Ram hoort het kwaliteit dat  iemand graag met nieuwe plannen en initiatieven de wereld in gaat. Iemand met veel Ram-energie in zijn horoscoop wordt doodongelukkig in een kantoorbaan met alleen maar vaste tijden en routines. Ram heeft ook ruimte nodig om zijn of haar eigen plannen en ideeën vorm te kunnen geven. Ram kan opeens reuze enthousiast worden voor een project en stort zich daar dan voor 200 % in.

Ram is een vuurteken en dat zul je merken ook als hij op stoom komt! Er is een enorme snelheid waarmee beslissingen genomen worden en zaken geregeld worden. Ram is een individualist, dus rustig en kalm met anderen overleggen hoe de dingen aangepakt kunnen worden is niet zijn sterkste kant. Daar ligt ook zijn kracht niet. De kracht ligt in het snel en met verve iets nieuws opzetten of ergens nieuw leven inblazen.

Net als een voorjaarsstorm kan Ram vastgelopen routines enorm verfrissen. Niet dat dit teken dan op zijn lauweren gaat rusten, er wachten weer nieuwe uitdagingen!

Yvonne Kalsbeek