pay-1036480_960_720Een nieuwe week, een nieuwe Numeroscoop van Christa.
De nieuwe week begint dit jaar op vrijdag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!

Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Dat nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2015. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+5=12 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+2=3
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 3 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op donderdag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Rekensom
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus vandaag 18-12 wordt dan: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)3=15 en 1+5=6. Voor vandaag lees je dus nummer 6 als je jaarnummer 3 is.

Week van 12 februari t/m 18 februari 2016

number-1019717__180

De nadruk ligt op de manier waarop je communiceert of jezelf presenteert. Luister zorgvuldig en lees tussen de lijntjes. Focus. Laat je niet afleiden door grillige of vreemde gedachten. Iemand kan je geven wat je wil, maar ze zullen er wel iets voor terug willen. Als dat wat je nodig hebt anders is, laat je dan niet intimideren. Jij hebt de onderhandelingspositie. Kies verstandig. Denk aan de lange termijn.


number-1019719__180

Je wil de feiten onder ogen komen, maar de intensiteit van je gevoelens kan als een shock binnen komen. Je situatie is verwarrend. Je weet dat je gevoelens kloppen, en toch wil je ze liever wegduwen voordat je ze geaccepteerd hebt. Ontkenning zou zoveel beter uitkomen. Maar alleen je bewuste acceptatie van je gevoelens en situatie kan je het belangrijke inzicht geven dat deze cyclus je biedt. Er is hier iets waardevols te winnen. Hou op met je te verzetten.


number-1019720__180

Het is nodig om al je gevoelens te uiten nu, en daarom zijn gemengde gevoelens onvermijdelijk. Als je deze combinatie van emoties de vrijheid geeft om er te zijn zal het je helpen om te begrijpen wat je situatie nu het meest nodig heeft. Het is goed om verdrietig te zijn – het is goed om angstig te zijn – en het is ook goed om hoop, optimisme en opwinding te voelen. Sta het toe om het allemaal te voelen, want al je emoties zijn een uitdrukking van je liefde. Soms is liefde plezier en soms wordt liefde gekwetst. Wat het ook is, laat liefde zichzelf uitdrukken zoals het nodig is.

number-1019721__180

Doe het rustig aan. Neem de tijd om te zien hoe je verbonden bent (en was) met anderen. Misschien wil je liever bepaalde feiten ontkennen, maar je zal enorm profiteren van de nieuwe intelligentie die deze cyclus te bieden heeft, vooral waar het verschillende overtuigingen, levensstijlen, generaties of culturen betreft. Welke gevoelens er ook naar de oppervlakte komen, voel ze volledig. Ze niet te voelen heeft voorkomen dat je vrij bent – vrij om te zijn wie je echt bent.

number-1019722__180

Als je je uitgeput voelt, heb je misschien de neiging om vast te houden aan wat dan ook dat de meeste zekerheid lijkt te bieden of de gemakkelijkste uitweg. De realiteit is dat je juist zorgvuldig je “exit”, of de volgende stap moet plannen, nadat je alle feiten geanalyseerd hebt. Je leert om te jongleren, te arrangeren, je vindingrijkheid uit te breiden en, het meest belangrijke, om op je eigen benen te staan. Juist om er zeker van te zijn dat je niet de ene slechte gewoonte of situatie vervangt door een andere.

number-1019724__180

Iets moet tot een einde gebracht worden, maar waarschijnlijk niet op de “geschikte” of de “gebruikelijke” manier. Er is een andere benadering nodig. Wees praktisch. Dat betekent je van moment tot moment aanpassen aan je veranderende realiteit. De details zijn belangrijk. Net als het lange-termijn plaatje. Zoals Einstein zei: De gewichtige problemen die we onder ogen moeten zien kunnen niet opgelost worden met hetzelfde niveau van denken dat ze veroorzaakte.

number-1019725__180

Luister zorgvuldig naar wat anderen te zeggen hebben; observeer hun acties, en denk niet dat je al weet wat hun realiteit is. Neem ook niet aan dat je eigen situatie een uitgemaakte conclusie is. Er zijn details onder de oppervlakte die je niet kan zien. Voel wat je ECHT voelt en je zult een groot inzicht krijgen in de ware motivaties van anderen en daardoor minder geneigd zijn om een oude fout te herhalen.

number-1019726__180

Hoe meer je probeert te manipuleren of omstandigheden te forceren binnen deze cyclus, des te chaotischer het zal worden. Het is echt niet gemakkelijk om om te gaan met je eigen onkunde, extremen, regels, vooroordelen, en verslavingen, maar ze alleen maar herkennen kan al heel veel druk wegnemen. Je bereikt een dieper besef wie jij en anderen nu echt zijn, en waarom jullie verbonden zijn.

number-1019727_960_720

Totdat we leren hoe we onze emotionele energie kunnen helen en ontwikkelen, zullen we de neiging hebben om onszelf en elkaar te kwetsen zonder dat we het door hebben. En omdat de nog niet ontwikkelde geest er de voorkeur aan geeft om liever niet te weten hoe gekwetst gevoelens zijn, gaan we door met kwetsend gedrag alsof het “normaal” is. Jezelf vergeven is de sleutel – niet omdat je al wist wat je nu aan het leren bent, maar omdat je dacht dat je het al wist. Tja, de nutteloosheid van schuldgevoel!!

Christa Dijkstra
Meer informatie over numerologie? Kijk dan eens op mijn site Creatieve Numerologie,