pay-1036480_960_720Een nieuwe week, een nieuwe Numeroscoop van Christa.
De nieuwe week begint dit jaar op vrijdag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!

Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Dat nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2015. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+5=12 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+2=3
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 3 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op donderdag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Rekensom
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus vandaag 18-12 wordt dan: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)3=15 en 1+5=6. Voor vandaag lees je dus nummer 6 als je jaarnummer 3 is.

Week van 29 januari t/m 4 februari 2016

number-1019717__180

Je ongeduld wordt aangewakkerd door de wens voor iets nieuws. Gebruik geen agressie of manipulatie als een middel voor verdediging of ontkenning. Probeer met deze competitieve situatie om te gaan op een meer accepterende en minder controlerende manier. De veranderingen in jouw leven hebben invloed op anderen. Brengt je reactie jullie dichter bij elkaar, of duwt het jullie verder uit elkaar. De nadruk ligt nu op hoe effectief je bent als het gaat om keuzes maken.


number-1019719__180

Je verschillende emoties bieden belangrijk inzicht in je situatie, maar je moet het wel willen ontvangen. Deze cyclus laat de kracht van intentie zien als je je eigen echte gevoelens voelt en accepteert. Voel hoe je boosheid verbonden is met je angst en hoe deze emotionele combinatie je kritischer of koppiger dan normaal maakt. Je moet de waarheid willen weten. Je moet het verlangen. Angst en boosheid zullen blijven totdat je dat doet.


number-1019720__180

Deze cyclus onthult tot welke omvang je afhankelijk bent van – of verplicht bent aan anderen. Met wat meer moeite en organisatie zal het leven gemakkelijker zijn om mee om te gaan. Of misschien ben je te geordend en is er meer spontaniteit nodig. Deze cyclus benadrukt je kracht om te veranderen, te reorganiseren en te kiezen wat je wil, en dat je de volle verantwoordelijkheid wil nemen voor je keuzes.

number-1019721__180

Je emoties hebben het nodig om te helen – niet om gehaat te worden – of als wapens gebruikt te worden tegen anderen die hun eigen emotionele ervaringen hebben. Er is een betere manier om door te gaan, maar eerst moet je dat verdedigende of aanvallende harnas loslaten. Schuld en schuldgevoel zorgen ervoor dat de dingen stil staan. Hoe eerder je accepteert dat de situatie is zoals het is, des te eerder zul je weten hoe je je echt voelt, in plaats van hoe je denkt dat je je zou moeten voelen, en des te eerder kan al die druk en ongemakkelijkheid verdwijnen.

number-1019722__180

Je moet je er echt op toeleggen om geduldiger te zijn met je eigen vooruitgang, omdat je hier niet te maken hebt met een kleine mogelijkheid/kans. Ook moet je door dat schuldgevoel heen dat zichzelf heeft vastgemaakt aan alles wat te maken heeft met plicht, loyaliteit of aan wat je denkt dat er van je wordt verwacht. Probeer niet koppig een idee door te duwen als je het niet kan onderbouwen met feiten. In deze cyclus doet alleen de waarheid er toe. En onthou goed: in vrijheid is niemand iemand anders iets verschuldigd.

number-1019724__180

Het kan zijn dat een kans niet alles is wat je zou willen dat het was – maar het is nog steeds een kans. Probeer de betreffende details geduldig in te schatten. Een idee kan in beweging worden gezet door te bestuderen wat je al hebt en manieren te vinden om het te verbeteren, en door je ideeën en vereisten te bepraten met anderen. Er is geen reden om overgevoelig of overweldigd te worden. Geduld is de naam van dit spel en de juiste tijd en plaats is de prijs!

number-1019725__180

Het kan moelijk zijn om je zelfverzekerd te voelen als er geen garanties zijn op dit moment. Met de nadruk op precieze informatie moet je niets als vanzelfsprekend zien, of zwichten voor roddels of wensdenken. Als je vasthoudt aan een plan zonder dat je ziet hoe het beïnvloed wordt door factoren van buitenaf, kan je je “vastgezet” voelen en verward. Weet hoe belangrijk flexibiliteit is: het accepteren van het veranderen van de realiteit en je verwachtingen en acties daaraan aan te passen.

number-1019726__180

Een conflict tussen je gevoel van waar je recht op hebt en je verzet tegen verantwoordelijkheid is aan het afnemen. De druk om je gevoelens binnen te houden is groter geworden dan je angst om ze uit te drukken, en je wil het echt begrijpen en begrepen worden. Het accepteren van je eigen onervarenheid kan je helpen om je verbeelding te openen en vragen te onthullen die je niet bedacht had om te vragen. Doe alles wat je doet met hart en ziel. Blijf alert. Beperk jezelf niet.

number-1019727_960_720

De waarheid onder ogen zien is niet gemakkelijk in een sfeer van schuld, schuldgevoel, of opgedrongen stilte. Wees eerlijk over wat je echt voelt en hoe sommige gevoelens andere kunnen overweldigen. Deze cyclus is gevuld met liefde, en dat wat je nu ervaart is liefde die, ergens onderweg, gekwetst is en nooit een kans heeft gekregen om te helen. Ontken je boosheid niet – VOEL het. Alleen zo kun je helen. En zo verzorg je het weer terug naar de liefde die het eens was.

Christa Dijkstra
Meer informatie over numerologie? Kijk dan eens op mijn site Creatieve Numerologie,