pay-1036480_960_720Een nieuwe week, een nieuwe Numeroscoop van Christa Dijkstra.
De nieuwe week begint dit jaar op vrijdag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!

Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Dat nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2015. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+5=12 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+2=3
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 3 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op donderdag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Rekensom
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus vandaag 18-12 wordt dan: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)3=15 en 1+5=6. Voor vandaag lees je dus nummer 6 als je jaarnummer 3 is.

Week van 11 maart t/m 17 maart 2016

number-1019717__180

In deze “hollen of stilstaan” cyclus moeten grenzen worden gerespecteerd. Je bent niet in staat om effectief door te gaan totdat de realiteit, van wat je ervaart,  echt binnenkomt. Overweeg wat je wil voor je toekomst en begin met het organiseren van je leven rond het creëren van die toekomst. Je plan heeft betrekking op een serie van veranderingen die op de juiste tijd, de juiste plaats, op de juiste manier en tussen de juiste mensen bij elkaar gebracht wordt.

number-1019719__180

Er moet nog wat meer tijd verstrijken en nog wat meer begrip gevonden worden voordat een zekere ongemakkelijkheid tot rust kan komen. Geduld en aandacht voor het detail zijn van vitaal belang. Er is een gat dat overbrugd moet worden. Wees eerlijk tegen jezelf over de echte oorzaak van het probleem en je zal ontdekken hoe je het kan helen. Wat er ook gebeurt, laat schuldgevoel of verwijten niet de overhand krijgen. 

number-1019720__180

Schuldgevoel maakt dat je je verantwoordelijk voelt voor iets dat toen niet anders aangepakt had kunnen worden. Je moet deze grillige gedachten kalmeren omdat ze je vertellen dat je geen enkel recht hebt om je anders dan schuldig te voelen. Je bent een vrije geest. Je hebt keuzes. En je hebt het volste recht om optimisme te voelen en niet de twijfel die ontstaan is door schuldgevoel.

number-1019721__180

Je vraagt je misschien af waar al die energie vandaan komt, vooral omdat je te maken hebt met een situatie die nog lang niet opgelost is en waar je elke dag opnieuw mee te maken hebt. En toch brengt deze cyclus weer beweging in de stilstand, de eentonigheid wordt doorbroken en de lucht geklaard. Er zijn veel details om te overwegen. Dit is een kans om op zo’n manier verantwoordelijkheid te nemen dat alle betrokkenen er voordeel van kunnen hebben.

number-1019722__180

Deze les in “wat gepast is” of “wat geschikt is” heeft weinig te maken met wat de maatschappij correct vindt, want je gepast gedragen is wat jij vindt dat gepast is, ongeacht wat anderen daar van denken. In je drang om het allemaal geheim te houden, moet je er zeker van zijn dat je geen tijd verspild aan het onnodig verbergen van alles. Mensen kennen je tenslotte al. Het is tijd om je vrij te maken van al die druk en je ontspannen te voelen met wie je ECHT bent.

number-1019724__180

Het is tijd om inventief, creatief en vindingrijk te worden. Iets dat beperkte mogelijkheden lijkt te hebben kan nu gecombineerd worden met iets anders waardoor er iets nieuws gecreëerd wordt. Natuurlijk moet je wel eerst het oude loslaten zodat het nieuwe zijn eigen kenmerken kan ontwikkelen. Als je eenmaal de betrokken chemie begrijpt, krijg je kracht van een nieuw gevoel van verantwoordelijkheid, zoiets als ouder worden van een nieuw kindje.

number-1019725__180

Het moeilijkste gedeelte van het verleden achter je te laten is dat er maar één plek over is waar je heen kan, het heden – dat weer het resultaat is van het verleden. Het kan overweldigend voelen om de realiteit te zien van wat voorbij gegaan is, totdat je accepteert dat het verleden niet te ontkennen of opzij te zetten valt. Het verleden is een grote bron van ervaring en kennis waarvan je kan leren en groeien. Alleen maar door te accepteren dat je mogelijkheden groter zijn kan je effectief plannen maken voor de volgende stappen vooruit.

number-1019726__180

Vertrouw op je instinct. Weet wanneer je de controle moet overnemen en wanneer je op de achtergrond moet blijven. Je eigen plannen kunnen versterkt worden door een tijdelijke schijnbeweging of door het botsen van idealen. Je medewerking is onmisbaar voor iemand anders, en je zal merken dat een dieper niveau van inzet en mededogen de sleutels zijn om vooruit te komen, onafhankelijk te zijn en om te bereiken wat je echt wil.

number-1019727_960_720

Wat je hoort, ziet of voelt in deze cyclus zijn afwisselende afspiegelingen van wie je eens was en wie je aan het worden bent. Je ongemakkelijk voelen is een onvermijdelijk antwoord op de veranderingen die gaande zijn over de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het leven probeert je het plezier en de inspiratie te laten ervaren als je eindelijk loslaat wie je was en het jezelf toestaat om te groeien naar een krachtiger en meer authentieke versie van jezelf.

Christa Dijkstra
Meer informatie over numerologie? Kijk dan eens op mijn site Creatieve numerologie