Een nieuwe week, een nieuwe numeroscoop!
De nieuwe numeroscoopweek begint in 2017 telkens op zondag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!


Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Jaarnummer berekenen
Dit nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2017. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+7=13 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+3=4
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 4 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op zondag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Dagnummer berekenen
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus is het 18-12 dan wordt dat: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)4=16 en 1+6=7. Voor vandaag lees je dus nummer 7 als je jaarnummer 3 is.

Week van 23 t/m 29 april 2017

number-1019717__180

Als aspecten van je situatie niet zinvol of logisch lijken, geef jezelf dan de tijd om te begrijpen wat er gebeurt en stel jezelf geen deadlines of voorwaarden die niet haalbaar zijn. Je vragen kunnen wel diepzinnig zijn, maar de antwoorden zijn simpel. Wat geloof je nou echt van je vermogen om vrij, onafhankelijk en liefdevol te kunnen leven. Deze cyclus laat een oude programmering zien die zich nodig moet ontwikkelen naar nieuw begrip en actie

number-1019719__180

Er kan een situatie zijn die oneerlijk of opdringerig lijkt, maar je acceptatie van de realiteit, en de gevoelens die daardoor veroorzaakt worden, zullen zowel zorgen voor het verzachten van je ego – als voor de informatie die je nodig hebt. Je kan meer winnen vanuit nederigheid en de wens om te leren dan van elke vorm van manipulatie of agressie. Spreek je waarheid, maar wees voorbereid op druk van anderen die het niet met je eens zijn. Het kan zelfs zo zijn dat andere gezichtspunten je juist kunnen helpen.

number-1019720__180

Deze cyclus maakt dat je ziet waar schuldgevoel, of zelfs rivaliteit, verward is met liefde, en voorziet in een drijfveer voor een vrijere benadering. Hoeveel van je kennis – en dagelijkse routine – is gebaseerd op de omstandigheden of meningen van andere mensen? Merk hoe veel gelukkiger je bent als je op je eigen manier, of op zijn minst volgens je eigen keuze, je weg vervolgt.
number-1019721__180

Hoe meer je je beperkt of vastgezet voelt, des te meer is het nodig om de dingen vriendelijk te houden. Neem niets te persoonlijk. We zijn allemaal verschillend. Je bent aan het leren over de kracht van woorden en beelden en hoe gemakkelijk zij de waarheid kunnen terugkaatsen – of verdraaien. Je hebt meer vrijheid nodig, net als iemand anders. Er is een middenweg, maar die zal moeilijk te vinden zijn als de één de ander te slim af wil zijn.

number-1019722__180

Verandering is beweging. Beweging is voelbaar. Probeer je gevoelens niet uit te drukken in woorden of acties. Alleen voelen is voldoende, inclusief die gevoelens van compassie die zich ontwikkelen vanuit je boosheid of onverschilligheid. Er kan iets groots ontstaan uit deze voortdurende ervaring met emotionele eerlijkheid. Je kan nu iets doen waar je ooit bang voor was – iets dat meer rust kan brengen in je leven.

number-1019724__180

Dit is een kans om je terug te trekken uit een verplichting. Of misschien komt er een einde aan een verantwoordelijkheid. Hoe dan ook, je leven is van jou. Verwachtingsvolle gevoelens – of gevoelens van niet weten wat te verwachten – betekenen dat de weg vooruit vele mogelijkheden heeft. Maar allereerst moet een oude realiteit eindigen. Je zal jezelf uitputten als je je verplicht voelt om te leven volgens de regels of verwachtingen van andere mensen. Het is tijd om je prioriteiten te reorganiseren en om misschien je begrip van succes te herdefiniëren.

number-1019725__180

Voel de schoonheid van je eigen onschuld en je verlangen naar vriendelijkheid, samenwerking en vrede. Herken ook dat kille laagje harteloosheid dat je net zo goed bezit. Wees eerlijk tegen jezelf. Als je onvoorwaardelijke liefde wil ervaren, moet je al je harde gevoelens en oordelen bezien in het licht van de liefde, en ze accepteren, zodat ze kunnen helen. Als we automatische acceptatie van onze naasten verwachten, maken we de voorwaarden voor liefde zwaar.

number-1019726__180

Hou een open vizier want er komt belangrijke informatie van iets of iemand waarvan, of van wie je dacht niets te kunnen leren. Het leven probeert je te geven wat je wil, dus wees er klaar voor om het te ontvangen. Je angst voor mislukking zal verdwijnen op het moment dat je exact visualiseert, emotioneel en verstandelijk, wat je hoopt te bereiken. Visualiseer het eindresultaat. Laat het compleet tot je doordringen, voel het met je hele wezen – en werk dan achteruit om te zien hoe het bereikt werd.

number-1019727_960_720

Die intense gevoelens kunnen je helpen om een hindernis van ontkenning die je blokkeert en beperkt, te doorbreken. Verander je focus op hoe begrenst je bent, naar hoe kundig je bent. Dan zal je weten dat verdraagzaamheid slechts een tijdelijke maatstaf is voor hoeveel stress je verdragen kan. Waarom zou je dat vragen van jezelf? Laat het los en de weg vooruit wordt weer zichtbaar.

.

Christa Dijkstra

Op dit moment heeft Christa wat technische problemen met haar site, maar mocht je meer willen weten dan is ze via de mail te bereiken via hcdijkstra [@] live . nl