Een nieuwe week, een nieuwe numeroscoop!
De nieuwe numeroscoopweek begint in 2017 telkens op zondag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!


Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Jaarnummer berekenen
Dit nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2017. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+7=13 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+3=4
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 4 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op zondag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Dagnummer berekenen
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus is het 18-12 dan wordt dat: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)4=16 en 1+6=7. Voor vandaag lees je dus nummer 7 als je jaarnummer 3 is.

Week van 5 maart t/m 11 maart 2017

number-1019717__180

Het ego krijgt vaak onterecht de schuld van heel veel dingen. Ego is je begrip van zelf, zonder dat zou je niet weten wie je bent, en toch wordt ons verteld het ego te onderdrukken of zelfs uit te schakelen. Wat ego zo moeilijk te accepteren maakt is dat het de neiging heeft om heen en weer te slaan tussen overdrijven en het te klein maken. Onze eigen tegenstrijdigheid is dan verwarrend. De huidige omstandigheden kunnen je ego aan de nodige balans helpen – en dit zal je zelfvertrouwen weer herstellen.

number-1019719__180

Anderen kunnen je gedachten niet lezen. Ze kunnen je alleen “lezen” zoals ze je zien. De nadruk ligt op de enorme kracht van communicatie, maar voordat je jezelf duidelijk kunt maken aan anderen, moet je eerst voor jezelf duidelijk hebben wat er aan de hand is. Dit heeft niets te maken met wedijveren of hogerop komen. Het gaat om oprechtheid.

number-1019720__180

Probeer je gevoelens spontaan te uiten en sta anderen toe hetzelfde te doen. Hun levens zijn ook veranderd. Er is nog steeds een barrière tussen jou en iemand anders – of een situatie die jullie te dicht met elkaar verbind. Door de betrokken gevoelens te laten vloeien, zal het probleem niet zo groot of ondoordringbaar zijn als het was. Een belangrijke doorbraak is mogelijk als je de situatie met oprechte vriendelijkheid benadert.

number-1019721__180

Het is frustrerend om niet in staat te zijn om vooruit te plannen, maar het is onvermijdelijk omdat je nog steeds niet precies weet waarvoor je moet plannen. Wees geduldig terwijl je begint in te zien dat er meer verandering nodig is. Het is je angst voor verandering die zegt “wat ik ook doe, het mislukt toch”. Maar het mislukt niet. Je zit in het krachtige maar soms beangstigende proces van het afschudden van schuldgevoel en het terugkrijgen van moed.

number-1019722__180

Deze cyclus brengt een verandering van snelheid – een verandering van richting – een gedachteverandering. In het begin kan het voelen alsof je niet bent waar je hoort, dat je niets bij te dragen hebt of niets gemeen hebt. Herken het waar schuldgevoel, schuld, of trots je verhinderen om je verbeeldingskracht toe te laten en de beschikbare opties te zien. Wees niet bang om te vragen wat je nodig hebt. Maar wees er wel zeker van dat je het vraagt aan degenen die ook echt in de positie zijn om te helpen.

number-1019724__180

Het zal moeilijk zijn om liefde en compassie te uiten als je nog zo bezig bent met een bepaalde gekwetstheid. Schuldgevoel, schuld en ontkenning zullen voorkomen dat de lucht geklaard wordt. Confrontatie is onnodig – maar het is wel nodig om die diep zittende boosheid te uiten. Totdat je herkent dat de emoties zich opgestapeld hebben en je ze moet los laten, veilig en privé, kan het begrip dat vergeving mogelijk maakt je niet bereiken.

number-1019725__180

Een recente schok staat voor verbetering van je gevoel voor richting. Je vraagt je misschien af of je verder af raakt van wat je wil, maar als je deze angst eenmaal accepteert in plaats van het te ontkennen, zal je je realiseren dat het komt omdat je blind vooruit wilde gaan zonder iets van een route of plan. Vermoei jezelf niet met het zoeken naar de kortste weg. Die is er niet! ECHTE planning is wat er nu nodig is.

number-1019726__180

Vat niet alles te persoonlijk op want deze cyclus gaat niet alleen over jou. Het gaat om zowel de overtuigingen, gevoelens en omstandigheden van andere mensen als om die van jou. Door de rol te vervullen van partner, assistent, of vriend zal deze medewerking later in het jaar aan je terug betaald worden als je het ’t meest nodig hebt. Karma is niet het straffen voor eerdere verkeerde daden. Het is het leren van wat je voorheen nog niet wist.

number-1019727_960_720

Ga door met vriendelijkheid en het accepteren van de zienswijze, gevoelens, fouten, en problemen van andere mensen. Deze cylcus kan je het gevoel geven dat de bal bij jou ligt en er optreden van jou verwacht wordt. Tot hoever je dit gevoel van beoordeeld worden ervaart is eigenlijk een maatstaf voor hoe je jezelf beoordeelt over mislukkingen uit het verleden. En natuurlijk waren het helemaal geen mislukkingen – alleen maar terrein dat je nog niet helemaal hebt ontdekt.

Christa Dijkstra

Op dit moment heeft Christa wat technische problemen met haar site, maar mocht je meer willen weten dan is ze via de mail te bereiken via hcdijkstra [@] live . nl