nine-217900_960_720De nieuwe numeroscoopweek begint in 2017 telkens op zondag en dan lees je zowel het weeknummer als de dagtekst voor vrijdag. Let wel, de weektekst blijft de hele week van toepassing!

Om je dagnummer te berekenen, reken je eerst het nummer voor dit jaar uit
.

Jaarnummer berekenen
Dit nummer bestaat uit je geboortedag en -maand plus 2017. Als je dus geboren bent op 11 november maak je het volgende optelsommetje: 1+1+1+1+2+0+1+7=13 altijd doortellen tot 1 getal dus 1+3=4
Numerologie heeft altijd een cyclus van 9 getallen en met de 4 ben je dus in het derde jaar van de cyclus. Op donderdag begint de nieuwe week (afhankelijk van de jaarwisseling) lees dan ook het jaarnummer bij je dagnummer, dit nummer blijft de hele week meespelen.

Getallen hebben een bepaalde energie, een trilling en met de getallen uit je eigen geboortedatum sluit die energie vaak aan bij wat er op dat moment speelt in je leven.

Dagnummer berekenen
Om je dagnummer uit te rekenen neem je dus je jaarnummer dat je net uitgerekend hebt en dat tel je op bij de datum van vandaag. Alleen de dag en de maand. Dus is het 18-12 dan wordt dat: 1+8+1+2+(plus het jaarnummer zie hierboven)4=16 en 1+6=7. Voor vandaag lees je dus nummer 7 als je jaarnummer 3 is.

Week van 1 t/m 7 januari 2017

number-1019717__180

Als één fase van je leven eindigt en een nieuwe begint, voel je je waarschijnlijk optimistisch, avontuurlijk, klaar om te starten – en bezorgd. Wees je er gewoon van bewust dat hetgeen waar je vorig jaar niet mee afgerekend hebt, je weer zal volgen in het nieuwe jaar en wat je gaandeweg zal moeten aanpakken. In minstens één geval lijkt het dat je meer tijd nodig zal hebben om dit uit te zoeken. Het goede nieuws is dat de tijd aan jouw kant staat nu. Hou een verstandig tempo aan zodat je precies na kan gaan waar je staat.

number-1019719__180

Je angsten kunnen omslaan in moed als je je werkelijkheid precies zo accepteert als het is. Hoe oprechter je verlangen naar verandering is, des te meer zal je je bewust worden dat het meer tijd kost om het te begrijpen en te transformeren. Geduld betekent niet altijd dat je het eens moet zijn met tegengestelde voorwaarden. Op dit moment is het belangrijk dat je opmerkt hoe belangrijk de details zijn, en het optimisme dat daaruit voortkomt te omarmen.

number-1019720__180

Deze praktische cyclus herinnert je eraan dat het je recht en verantwoordelijkheid is om naar vervulling te zoeken, en dat niemand je iets verschuldigd is als het gaat om creëren wat je wil. Je mogelijkheid voor meer persoonlijke tevredenheid is aan het groeien, maar eerst moet je datgene dat je ongelukkig maakt onder ogen komen en verwerken. Neem de tijd om de ware aard van wat er gebeurt te achterhalen. Gedeeltelijk is het een onbalans van macht. Wees geduldig met gevoelens van anderen.

number-1019721__180

Het is tijd om de dingen uit te zoeken in je hoofd en in je hart. Iets moet serieuzer – of juist minder serieus – genomen worden. Misschien sta je op het punt om een fout te maken – of misschien is het een fout om te denken dat je een fout gaat maken. Deze verwarring wordt veroorzaakt door de wanorde in je leven. Jezelf organiseren wordt lastig als je op dezelfde onordelijke manier door blijft gaan. Bereid je voor om te stoppen met een oude gewoonte, reactie of routine.

number-1019722__180

De focus ligt op familie, biologisch of anders, en op je persoonlijke of professionele THUIS. Een verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel is onvermijdelijk. Iets wordt òf vermeden, òf overdreven. Vind een balans tussen deze twee extremen. Wat beter kijken naar de omstandigheden laat je zien dat jouw aanwezigheid wel degelijk effect heeft op anderen, en dat je een manier moet vinden om alle kanten van het verhaal te overwegen zodat er vrede en eerlijkheid terug kan komen.

number-1019724__180

Als hoop oog in oog komt te staan met de werkelijkheid, vraag je je misschien af hoe met verplichtingen om moet gaan. Je kan niet zien wat er aan de hand is als je teveel bezig bent met zaken die er niet toe doen. De kwetsuren die echt je aandacht nodig hebben zitten dieper van binnen dan je zou willen onderzoeken, en ze hebben invloed op je mogelijkheid om de soort liefde te ervaren die je echt nodig hebt – zelf-liefde – en dat is een andere term voor zelf-respect. De intentie hebben om oude wonden te genezen is hoe het helen begint.

number-1019725__180

Het is onmogelijk om effectief te plannen als je niet alle feiten hebt. Wees flexibel en sta open voor nieuwe ideeën. Op deze manier kan je volledig in de realiteit vooruit plannen. Zoek naar manieren om je dagelijkse activiteiten met je groeiend verlangen naar verandering in balans te brengen. Zie de onderdelen van je leven die minder wenselijk worden. Onthou dat kennis alleen maar macht is als het goed begrepen worden – en het lijkt er op dat je het echt wil begrijpen..

number-1019726__180

Hou er mee op vast te houden aan dat wat niet meer werkt en vind een meer effectieve benadering. Er is meer tijd en kennis nodig om de koers succesvol te veranderen, maar je kunt op zijn minst ongebonden vooruit kijken! Vermijd confrontatie. Wees eerlijk met jezelf over wat je echt voelt, inclusief je angst, en de weg vooruit zal zich aan je laten zien.

number-1019727_960_720

Deze cyclus benadrukt wie je echt bent, waarom je hier bent, hoe je het best je natuurlijke talenten kunt gebruiken, en hoe je kunt groeien naar een krachtiger individu. Je hebt een goed idee over wat je wil, maar er zijn obstakels weg te werken. Dit betekent terugkijken naar je stappen, naar je keuzes uit het verleden die nu in de weg staan van de toekomst. Haast je niet. Er zijn hier geen korte routes. In je eigen hart te kruipen met het doel het te helen, kost tijd en toewijding.

 

Christa Dijkstra

Op dit moment heeft Christa wat technische problemen met haar site, maar mocht je meer willen weten dan is ze via de mail te bereiken via hcdijkstra [@] live . nl