Lekker koken voor jezelf kan soms een behoorlijke uitdaging zijn, al was het alleen maar omdat veel recepten toch op minimaal 2 personen gebaseerd zijn. Toch hoeft koken voor 1 persoon niet ingewikkeld te zijn, er zijn genoeg lekkere recepten te vinden! Onder andere op Grenzeloze Vrouwen. In het boek Lekker koken voor jezelf van Anna Decock  staan heel veel lekkere eenpersoons recepten. Grenzeloze Vrouwen mag een aantal van deze recepten overnemen. Deze keer een Provençaalse maaltijdsoep met basilicum. Ideaal om restjes paprika, ui en courgette in te verwerken! Eet smakelijk!

Nodig
½ paprika
½ ui
½ courgette
20 gram pasta (penne, fusilli, lettertjes…)
2.5 dl water
olijfolie
Peper en zout

Voor de pistou
1 tomaat
1 teentje knoflook
wat takjes basilicum
olijfolie

Bereiding
Snijd alle groenten behalve de tomaat in blokjes Stoof de groenten in olijfolie. Kruid met peper en zout en overgiet ze met water. Voeg de pasta toe. Laat de soep een kwartiertje koken. Maak intussen de pistou. Dompel de tomaat even in de kokende soep en ontvel ze. Snijd ze klein. Pel en snipper de knoflook. Mix de tomaat koud met de knoflook, het basilicum en een scheutje olijfolie. Neem de soep van het vuur, roer de pistou erdoor en serveer onmiddellijk.

Winactie!
Heb je zelf een lekker recept voor 1 persoon? Mail dit dan door naar wendy@grenzelozevrouwen.nl en maak kans op 1 van de 5 Lekker koken voor jezelf-boeken die we weg mogen geven!