cover lowresOp 22 november verscheen bij uitgeverij GVMedia het boek 1000 plaatsen, 1 thuis van Jessica Larive.

In deze autobiografie in romanvorm  vertelt Jessica Larive openhartig over haar roerige leven vol ups en downs. De lezers krijgen een kijkje in de Europese keuken en de politiek, waar Jessica ruim 26 jaar een belangrijke rol vervult.

Wie is Jessica Larive?
Jessica Larive werkt ruim 26 jaar als jurist in Brussel, Straatsburg en Luxemburg bij verschillende Europese instellingen.
Van 1984 tot 1999 is ze Europarlementariër voor de VVD. Sociaal beleid en werkgelegenheid, energie, technologie en de Economische en Monetaire unie, waaronder die ene Europese munt horen achtereenvolgens tot haar werkterreinen. Bovendien houdt ze zich  bezig met mensenrechten, cultuur, onderwijs, media en sport. Ook vrouwenrechten staan bij haar  al die tijd hoog in het vaandel.

Na 1999 schoolt ze zich om tot docent in Dru yoga, persoonlijke ontwikkeling en meditatie en zet in Spanje haar ‘Atalantacenter’ op.

Over het boek:
Op twintigjarige  leeftijd  verruilt ze haar grote liefde voor een huwelijk vol zelfopoffering, waarin ze tegen haar zin een traditionele rol speelt. Het voltooien van haar rechtenstudie -vanuit Angola en Beiroet- is haar verzet tegen deze opgelegde rol.

Als haar man met de Noorderzon vertrekt moet ze met een peuter van anderhalf zelf de kost verdienen. Na allerlei baantjes in Brussel en  werk als jurist voor de Benelux en het Europees Parlement, wordt ze in 1984 als VVD- politica  verkozen in het Europese Parlement. Dit mannenbolwerk wordt haar thuis. Ze moet haar eigen plek veroveren in een tijd dat werkende moeders in topfuncties zeldzaam waren.

Onafhankelijk werkt ze aan uiteenlopende portefeuilles en ontmoet hierdoor de groten der aarde. De gesprekken en confrontaties met onder meer Richard Gere, de Dalai Lama en Fidel Castro  zaaien twijfel.  Ze heeft alles wat een mens van het leven mag verwachten en maakt er toch een janboel van.
In 1000 plaatsen 1 thuis, omschrijft Jessica haar zoektocht naar het ‘echte’ en naar zichzelf.  Wie voor zichzelf een vreemde is, kan geen thuis vinden. Waar zij ook zoekt.

1000 plaatsen, 1 thuis is verkrijgbaar in de boekwinkels, via bol.com en uiteraard bij GVMedia

Jessica gaf op 25 november een radio interview bij Radio 1. Het interview is hier terug te luisteren en kijken.