twitterberichtjeElisabeth reageerde op onze oproep op Twitter, wat een fijne reactie! Samen naar het 10 minuten gesprek? Yes we can! En wat ben ik daar blij om, dat we dat soort dingen nog gewoon kunnen doen samen.
Hoewel ik me goed kan voorstellen dat je er als ouder veel moeite mee hebt, vind ik het een plicht om de belangrijke dingen van je kind(eren) op een goede manier samen te regelen. Een scheiding gaat altijd gepaard met gevoelens van verdriet en teleurstelling en om dan “gezellig” samen ergens heen te gaan…dat kan behoorlijk lastig zijn.

Mijn ex en ik gingen in december 2012 uit elkaar. Alles ging in goede harmonie en we gunden elkaar echt het beste. Nu moet ik zeggen dat ik ook wel een makkelijke ex ben. Omdat ik financieel mn boeltje goed op de rit heb, ben ondernemer en stewardess, kwam mijn ex er financieel goed vanaf. Na de scheiding deden we maandenlang nog steeds alles samen. Eten, boodschappen, leuke dingen doen, uitjes. Dit bleven we nog lange tijd doen, zelfs toen ex een vriendin kreeg. Zij is zelf kinderloos en ex gaf mij ook regelmatig aan dat hij niet wilde dat zij zich met de opvoeding zou bemoeien. Dit scheen ze wel te proberen maar hij maakte daar direct korte metten mee. Hij had mij hoog zitten als moeder, gelukkig nog steeds, en “zij begreep toch niet wat het inhield om een gezin te zijn”. Omdat mijn ex ook nog niet wil samenwonen is de betrokkenheid van zijn vriendin nihil. Mijn zoon vind het een aardige vrouw maar heeft verder niks met haar.

Hoewel we inmiddels jaren uit elkaar zijn vormen we nog steeds een gezin, zij het in een andere vorm. De etentjes, uitjes en het elkaar voor elk wissewasje bellen heb ik inmiddels afgeschaft. Ik merkte dat mijn ex en ik elkaar nog niet goed los konden laten en dat sommige patronen uit onze relatie zich bleven herhalen. Daar had ik geen zin meer in. Ik heb dat dus afgekapt.
Wat mij erg heeft geholpen is om de focus te leggen op dingen die mijn ex wel goed doet. Ik kan met gemak tien dingen opnoemen waar ik me aan irriteer maar daar wordt niemand wijzer van. Het geluk van mijn zoon heeft bij mij altijd prioriteit en soms moet je daarvoor je eigen welzijn (en ego) even aan de kant zetten.

Elisabeth