Niet alleen de Zon is nu in het teken Schorpioen gekomen maar sinds 5 oktober van dit jaar ook de planeet Saturnus. Tijd om iets te vertellen over het teken Schorpioen en wat de betekenis is van de planeet Saturnus in dit teken. In de populaire astrologie heeft het teken Schorpioen een wat duister imago. Het zouden mensen zijn die dwars door je heen kijken, op macht en sex uit zijn en die uitstekend kunnen manipuleren!  Nou, dat imago zal ik wat proberen te verbeteren.

Schorpioen; een moedig teken!
Wat Schorpioen wil is om in alles de aller-diepste waarheid te ontdekken, de kern. Ook al moet de onderste steen boven komen of moet hij in de donkerste kelder afdalen, Schorpioen zal erachter komen wat hij wil weten. Een moedig teken dus! Het is het teken wat van nature het allerbest kan observeren, kijken en waarnemen. Hij komt niet direct met zijn mening naar voren, maar neemt de tijd om die van binnen te vormen. Als hij dan met die mening naar buiten komt, is dat een resultaat van veel diepgaand denk- en voelwerk.

Het teken Schorpioen staat ook symbool voor een enorme innerlijke kracht en gepassioneerdheid en niet te vergeten een grote gevoeligheid. Die gevoeligheid is echter meestal niet zo zichtbaar bij de Schorpioen. Dit teken geeft niet zomaar iedereen toegang tot zijn kwetsbare binnenkant maar kijkt lang de welbekende kat uit de boom.

Saturnus vraagt je verantwoordelijkheid te nemen
De planeet Saturnus staat onder andere symbool voor de behoefte ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Dus je zou kunnen zeggen dat Saturnus je nu vraagt verantwoordelijkheid te nemen voor wat er van binnen allemaal gebeurt, je innerlijke gevoelens. Wellicht is dit een periode waarin je uitgenodigd wordt wat meer deuren naar je innerlijk open te zetten en andere mensen hier toe te laten en binnen te vragen.

Wat is er in je leven toe aan reorganisatie?
Het is heel goed mogelijk dat je in dit proces je eigen angsten en onzekerheden tegenkomt. Daar is niks mis mee, je kunt enorm groeien door hier mee aan het werk te gaan. Ook is het zo dat deze planeet Saturnus je de realiteit van iets laat zien. Je kunt de meest gepassioneerde plannen hebben, maar hoe reëel zijn ze eigenlijk? Kun je iets met je plan of heb je iets te lang een roze bril opgehad? Je kunt nu allerlei grenzen tegenkomen en ontdekken wat er in je leven toe is aan reorganisatie.

De vorige periode dat de planeet Saturnus door de Schorpioen liep was van 1982-1985. Dertig jaar geleden dus. Je zou eens kunnen onderzoeken wat er toen aan bijzonders gebeurde in je leven.

Yvonne Kalsbeek