frozen-rope-2-1413761-mIk had het gevoel dat ik in een trommel van een op hol geslagen wasmachine terechtgekomen was. Hij wilde mij niet meer, hij wilde scheiden. Hij hobbelde van de ene naar de andere roze wolk. Hij was verliefd en had helemaal geen zin in het afwikkelen en aanpakken van zaken die geregeld moesten worden. Het bedrijf waar wij samen eigenaar van waren moest ontrafeld worden en diverse BV’s moesten worden opgeheven. Ondertussen had de bank besloten dat het huis geveild ging worden. En wat deed hij? Hij deed niets anders dan van wolk naar wolk zweven. Mijn wolken waren niet roze, het waren inktzwarte wolken. Ik zat alleen met mijn machteloosheid en mijn emoties en ik wilde voor geen goud met schulden achterblijven, er moest een plan van aanpak komen. Gelukkig ben ik praktisch ingesteld, dus had ik mij ten doel gesteld twee uitdagingen per dag op te pakken. Twee uitdagingen per dag was overzichtelijk en dat kon ik aan. In al die tijd dacht ik ‘er moeten toch hulpmiddelen zij die niet te veel geld kosten, iets wat ik kan gebruiken als leidraad’. Het voelde zo vaak alsof ik het wiel opnieuw aan het uitvinden was. Ondertussen had ik Grenzeloze Vrouwen opgezet, een platform voor gescheiden vrouwen die net als ik op zoek waren naar antwoorden. Door Grenzeloze Vrouwen kwam ik in contact met Resolve. Resolve is een landelijke organisatie die de helpende hand biedt met het geweldloos scheiden en zij gingen vanuit hun expertise stukjes schrijven voor Grenzeloze Vrouwen.

Daardoor kwam ik op het idee hen te vragen een praktisch boekje te schrijven met de klinkende titel Vitaal Scheiden, want dat had ik wel ondervonden je kunt alleen aanpakken als je je vitaal voelt. Ga er echter maar aanstaan om je vitaal te voelen terwijl je heen en weer dendert in je emoties. Dat vreet energie en die energie heb je nodig om te overleven, om te regelen. Maar wat dan? Hoe dan? Ik zocht een handleiding, een stappenplan, handvatten.

Dat is Vitaal Scheiden geworden. Het boek Vitaal Scheiden is klaar er staan praktijkvoorbeelden in, tips en lijstjes, heel veel lijstjes! Heerlijk! En hoewel elke situatie en elke scheiding anders is, zou Vitaal Scheiden zou mij enorm geholpen hebben tijdens mijn scheiding.

Vitaal Scheiden is te koop via de boekhandel, Bol.com en via de webshop van Uitgeverij GVMedia.

Christien