We leiden tegenwoordig allemaal een druk ‘social’ leven. Facebook, Twitter; onze dagelijkse bezigheden worden uitvoerig gedeeld met de wereld. En ja, dan loop je het risico dat je ex ook mee kan genieten van je wel en wee.

“Jij gebruikt de kinderalimentatie voor jezelf! Je krijgt geen cent meer!”
De financiën zorgen bij een scheiding vaak voor flink wat gelazer, zeker als de partijen niet bepaald vriendschappelijk uit elkaar gaan. De betalende partij vindt het vastgestelde bedrag vaak te hoog en moet nog maar zien of de kinderalimentatie ook uitsluitend t.b.v. de kinderen gebruikt wordt.

Berichtjes over leuke uitstapjes kunnen dan als de beruchte rode lap op een stier werken. Dat jij hard werkt voor de leuke uitstapjes en geen cent van de kinderalimentatie gebruikt voor jezelf, zal vaak niet geloofd worden. Jouw uitstapjes kunnen een aardige stok zijn om mee te slaan en een argument om niet meer te betalen, met al het gelazer van dien. Wees je dus bewust van je uitingen via Social Media!

Serieuze gevolgen
De gevolgen van op het oog onschuldig lijkende uitingen via social media kunnen groot zijn en heel nare gevolgen hebben. Zo verspeelde een vader zijn rechten op gezamenlijk gezag door de berichten die hij op Facebook plaatste.

En verloor een vrouw uit België in 2010 een rechtszaak die haar ex had aangespannen. De vrouw had beweerd dat ze haar ex geen alimentatie kon betalen, echter op haar facebookpagina was te zien dat ze een reisje naar Rome had gemaakt en ze poseerde met een nieuwe laptop… De rechter stelde de man in het gelijk!

Op de site Allesoverscheiding staan een aantal tips over het gebruik van Social Media na je scheiding.