scheidingscafe 013Op maandagavond 10 maart 2014 wordt het eerste Scheidingscafé013 gehouden. Met dit bericht willen wij u informeren over dit initiatief. U bent van harte welkom op deze avond of bij één van de volgende Scheidingscafé’s.

Scheidingscafé013 organiseert gratis bijeenkomsten voor iedereen in Tilburg en omgeving die te maken heeft (gehad) met een scheiding. Iedere bijeenkomst heeft een speciaal thema, zoals ouderschap na scheiding, alimentatie, je kind en jullie scheiding, stiefouderschap, eigen woning en scheiden, financiën en scheiden of communiceren met je ex. De avond wordt ingeleid met een presentatie of workshop door een professional. Daarna is er gelegenheid de organiserende deskundigen te raadplegen over persoonlijke vragen of problemen die met scheiden te maken hebben en/of met elkaar ervaringen te delen.

Scheidingscafé013 wil op een laagdrempelige, betrokken, deskundige manier aandacht geven aan problemen en vragen die kunnen spelen bij alle betrokkenen, zowel voor, tijdens als na de scheiding.

Scheidingscafé013 wordt zo’n 8 keer per jaar georganiseerd door een team van enthousiaste, gedreven professionals op het gebied van (echt)scheiding, afkomstig uit verschillende disciplines en door ervaringsdeskundigen. Het team bestaat o.a. uit juristen, mediators, coaches- en counselors, kindercoaches en een psychologe.

Samen willen wij door middel van het verbinden van onze expertises een bijdrage leveren aan het voorkomen en/of verminderen van de heftigheid van een scheiding en de negatieve gevolgen daarvan bij zowel de ex-partners, de kinderen als alle andere betrokkenen.


Data en programma:

10 maart 2014
Kindplan en ouderschapsrelatie na scheidingQuin Kempees. Zij heeft Kindplan ontwikkeld. Dit is een hulpmiddel voor ouders en deskundigen bij het samenstellen van het Ouderschapsplan en een methode om de ouderschapsrelatie na de scheiding vorm te geven. Gebruik van het Kindplan helpt kinderen bij de verwerking van de scheiding van hun ouders en bij het om gaan met de veranderingen. Kindplan stelt het kind centraal. Het kan door iedereen gratis gebruikt worden.

14 april 2014
Samengestelde gezinnen en stiefouderschap – Patricia Heije, relatietherapeut en stiefoudercoach.

16 juni 2014
Woning en scheiding.

Locatie & tijdstip

Deelname: deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Locatie: Horeca T-Kwadraat, 1e verdieping,  Olympiaplein 383, 5022 DX Tilburg

Tijdstip: 20.00 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Voor informatie of vragen over de bijeenkomsten of Scheidingscafé013 kunt u contact opnemen met Marjo Landsman (06-18674693) of via scheidingscafe013@gmail.com.