Tijdens ons telefoongesprek heeft Leuke Kop verteld dat hij voor een week naar Portugal gaat, op golfvakantie en dus wat moeilijker te bereiken zal zijn. Hij stelt voor om het bellen voorlopig op een laag pitje te zetten en te mailen. Volgens hem is dit ook wel een fijne manier om elkaar beter te leren kennen, dan kunnen we dát tijdens de eerste live ontmoeting tenminste overslaan. Ik vind het wel een goed idee.  Ook vraagt hij om wat foto’s van me, die profielfoto op de datingsite is, bewust, nogal vaag. Met kloppend hart stuur ik wat foto’s. Spannend dit, maar het voelt heerlijk om na al die jaren aandacht te krijgen van een man met leuk profiel en dito kop.

Het grote mailen begint.

Achterstevoren
Hij stelt allerhande vragen over de mail en geeft zo nu en dan een paar antwoorden op mijn wedervragen. Zijn mails komen telkens laat op de avond, logisch gezien het tijdsverschil en zijn verplichtingen. Benieuwd naar zijn mails, stap ik steeds later in bed. Ik word steeds nieuwsgieriger naar de man achter de mails. Inmiddels noem ik deze manier van kennismaken achterstevoren.
Achterstevoren gaat elke dag een stukje verder. Leuke Kop duikt steeds dieper onder mijn huid en ik geniet met volle teugen van de aandacht, van het gevoel dat ik er weer toe doe en belangrijk ben. Zijn mails, appjes en foto’s over het reisgezelschap zijn onderhoudend en worden met de nodige humor geschreven. Onze gesprekken gaan best diep.Het gevoel dat ik mij voor het eerst sinds jaren kan verheugen op de zomer in goed gezelschap geeft me vleugels. Ik droom over lange strandwandelingen, mooie zonsondergangen en voor de rest laat ik mij graag verrassen.

Ontmoeten
Zijn week in het buitenland nadert het einde. We hebben afgesproken elkaar te gaan ontmoeten en Leuke Kop meldt hoeveel uren wachten dit nog is. Ik verheug me op deze ontmoeting, hij is leuk, heeft humor, schrijft mooie woorden en weet precies het juiste te zeggen als ik weer eens emotioneel in de gordijnen schiet.

Nog even geduld, nog één slapeloze nacht…

Christien