Het is zover, de dag van de waarheid, de dag van De Date! Ik ben zenuwachtig, maar verheug me op onze ontmoeting. De dag van de waarheid brengt van beide kanten een paar teleurstellingen, dat kan ook eigenlijk niet anders als je zo vol verwachting bent. Voor mij zijn ze niet onoverkomelijk, het zijn juist de verschillen die voor de dynamiek in een relatie zorgen.

Weer thuis op de bank laat ik alles nog eens de revue passeren en besluit hem te bellen. Leuke Kop neemt niet op, dus stuur ik een appje. Na een paar minuten, die voelen als uren, plingelen er appjes binnen. Ik duik op mijn telefoon en open WhatsApp om vervolgens met stijgende verbijstering en ongeloof te lezen. Mijn charmante Leuke Kop heeft zich spontaan ontpopt tot een lomp, bot stuk verdriet. Dit is niet waar? Dit kan toch niet waar zijn?! Gekwetst en zwaar teleurgesteld start ik een whatsapp offensief. Klaar, over uit, the end!

Wat is er gebeurt?
Stil zit ik op de bank. Wat is er net gebeurt? Wat ís dit? Binnen in mij blijft een gevoel knagen dat er iets niet klopt. Van Leuke Kop naar Grote Eikel in zo’n korte tijd?! Boos en verdrietig schop ik mijn gevoel opzij en stap in bed. Na een uur geef ik het op, slapen lukt niet. Dat daten kost me aardig wat slaap.

Stomverbaasd
Omdat het gevoel dat er iets niet klopt me niet loslaat, pak ik een paar dagen later mijn laptop en start Google. Geen idee waar ik naar zoek, ik zie wel wat ik tegenkom. Na een paar zoektermen duiken daar de beelden op van het golfuitje in Portugal. Stomverbaasd kijk ik naar de datum, dit uitje was niet van de afgelopen week, maar van vorig jaar? Ik pak mijn telefoon erbij om de foto’s die hij heeft gestuurd te bekijken en vergelijk ze met de beelden op mijn laptop. Geen idee waar Leuke Kop de afgelopen week heeft doorgebracht, het was in ieder geval niet in Portugal. Wat heeft hij dan nog meer gefantaseerd? En waarom in hemelsnaam? Was dit met voorbedachten rade? Een spelletje? Ik heb geen idee. Het enige dat ik weet is dat mijn vertrouwen een aardige deuk heeft opgelopen.

Voorlopig ben ik wel weer even klaar met mannen en daten. Eerst die blauwe plekken maar eens laten helen. Liever nog een zomer alleen, dan nog eens door deze shit heen te gaan. Ik hang zelf mijn slingers wel op om kleur aan deze zomer te geven!

Christien