vHet liefst willen we niet veranderen. De angst voor veranderingen is groot en oude, bekende patronen geven zekerheid, ook als deze patronen nadelig voor ons zijn. Wanneer iemand met een nieuw idee komt, dan houden we ons meestal bezig met de redenen waarom het niet zal werken. Wij zoeken vooral de nadelen. Ook al zijn ze er niet, dan doen we toch alle moeite om ze te vinden.  Daardoor laten we veel kansen liggen.

 Na de onstuimige ontwikkeling van de jeugd houden we vervolgens van eindeloos herhaalbare gewoonten. Op latere leeftijd, meestal al tegen de dertig, beginnen we een duidelijke afkeer voor veranderingen te ontwikkelen. Maar, de veranderingen om ons heen gaan gewoon door, desnoods zonder ons. Op een gegeven moment is de wereld die jij kent, vertrokken en wij begrijpen en niets meer van.

De enige constante is de verandering
De enige constante in dit universum is de verandering. Je zou zelfs kunnen zeggen: leven en evolutie betekent verandering. Niet veranderen is dus tegen de principes van de evolutie. Laat verandering toe, probeer vaker iets nieuws, neem risico’s en sta open voor nieuwe dingen en breng zelf nieuwe ontwikkelingen op gang. Omdat er weinig mensen zijn die willen en kunnen veranderen, maken diegenen de dienst uit die dat wel kunnen. Zij staan op de bühne des levens en spelen het spel.

Dromers en visionairs
De autobouwer Henry Ford heeft ooit gezegd: ‘Als ik het mijn klanten had gevraagd, hadden ze alleen maar snellere paarden willen hebben’. Maar hij heeft het ze niet gevraagd en gewoon zijn visie verwezenlijkt en auto’s gebouwd. Als je een idee of een visie hebt, verwacht dan niet dat iedereen dat in het begin begrijpt. Vraag niet aan te veel mensen wat ze er van vinden, ze zullen je er alleen maar van weerhouden je plannen te verwezenlijken. Dromers en visionairs zijn in het begin eenzame mensen. Als je een goed idee hebt, ga dan vooral je plannen verwezenlijken.

Als ik het tijdens mijn seminars over het veranderen heb en de deelnemers naar nieuwe concepten laat zoeken, is kritiek aan elkaars ideeën absoluut taboe, want anders kijken de deelnemers bij elk idee alleen maar naar waarom het niet kan. Daardoor worden ze zo geremd dat ze nalaten om verder te zoeken. Verspil geen energie aan het kijken waarom iets niet kan, maar zoek vooral naar mogelijkheden waarom iets wél kan. Door deze positieve manier van kijken ga je veel makkelijker om met veranderingen.

Ik wens je de moed om dingen te veranderen die je kunt veranderen en het vermogen om te accepteren dat je niet alles kunt veranderen.

Hoe groot is jouw V-Factor?

Wolfgang Peppmeier

www.pepptalk.nl

www.twitter.com/pepptalks

facebook: Wolfgang Peppmeier