631880_dandelion_38Ik hoor het steeds vaker, we willen dingen doen die ons inspireren, zijn op zoek naar flow in ons leven. Maar hoe krijg je inspiratie en waardoor kom je in flow?

In het jaar 2007 kwam mijn toenmalige partner “thuis” te zitten met een blessure, hierdoor viel het hoofdinkomen weg en hadden we een serieus probleem. Mijn bedrijf was een welkome aanvulling in het geheel en hier moest spontaan een verandering in komen. De insteek van “leuk” mijn bedrijfje runnen, ging naar: hoe kan ik het gezin onderhouden met mijn bedrijf. Doordat de insteek veranderde, voelde het ook anders. Er was ineens een druk op mijn schouders met een veel groter gevoel van verantwoordelijkheid.

Ik sloot me aan bij meerdere netwerken en nam heel breed werk aan, van workshops, presentaties geven tot individuele sessies. Ook maakte ik serieus de stap naar traingingen geven in het bedrijfsleven. Dit was een pittige periode voor mij en het gezin. Mijn partner werd geopereerd en had naast de drie kinderen ook extra verzorging nodig, dit kwam volledig op mij neer. Alles wat in mij zat, mocht ik benutten en ik ontdekte dat ik tot veel meer in staat was dan dat ikzelf dacht. Dit laatste, hoe je over jezelf denkt en wat jouw mindset is, maakt dat je wel of niet in flow komt. Je overtuigingen kunnen je dragen of verzwakken. Vaak hoor je dat, als je in een moeilijke situatie komt, je de uitdaging met jezelf aangaat en hier sterker uit komt. Inspiratie haal je uiteindelijk uit jezelf en je omgeving kan dit versterken.

Wat maakt dat je iets wel of niet oppakt?
Wat is nou eigenlijk inspiratie? Je laat je inspireren door iets of iemand en vanaf dat punt mag je het zelf oppakken. Wat maakt het dat je iets wel of niet oppakt? Mijn ervaring is dat als er een drijfveer is, zoals in mijn geval het onderhouden van het gezin, je spontaan een goede motivatie hebt en dit maakt dat je openstaat voor inspiratie. Vanaf het moment dat ik serieus met mijn bedrijf aan het werk ging, werd het een enorm succes en voor ik het wist had ik er drie dames bij, omdat ik het werk alleen niet meer aankon. Er kwam flow in het bedrijf en flow is iets dat komt en gaat. De kunst is je steeds weer te laten verrassen en verwonderen, open te staan voor de mensen om je heen en je te laten meenemen om daarna bij jezelf te rade te gaan wat wijsheid is voor jou en jouw situatie.

Hoe jij je positioneert is bepaald voor je succes
Flow is voor mij als de zee, zoals eb en vloed. Het komt en gaat en het is de kunst ermee te spelen. De zee is mijn persoonlijke bron van inspiratie. Heerlijk mijn hoofd leeg laten waaien en kilometers wandelen met vriendinnen maakt dat ik al brainstormend over het strand weer op prachtige nieuwe ideeën kom. Naast ruimte, strand en vriendinnen heb ik persoonlijk ervaren dat hoe jij je positioneert in een situatie, bepalend is voor je succes. Het feit dat ik van vrijblijvend werken naar hoofdinkomen ging, maakte dat ik mezelf serieus nam in mijn werk en door dit uit te stralen werd ik door mijn omgeving ook als deskundige op mijn werkterrein gezien. Het succes wat ik boekte, inspireerde me en maakte dat ik in flow kwam. Hier kwamen mensen op af die graag met mij wilden samenwerken, wat leidde tot nog meer succes. De bron van flow en inspiratie zit in het ontdekken van jouw kwaliteiten! Door mezelf toentertijd zo breed neer te zetten, ontdekte ik dat ik het geven van meerdere disciplines erg leuk vind en dat naast de kindertherapie het coachen en trainen in het bedrijfsleven mij ook erg goed ligt.

Het is een openbaring te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met jouw kwaliteiten. Om deze reden hebben we in de praktijk een prachtige workshop gecreëerd die gericht is op het vinden en ontdekken van jouw persoonlijke kernkwaliteiten. Ofwel laat je inspireren door wat jij nog in je hebt!

Anne Marie van Bilsen
Praktijk  de Regenboog