Hoe belangrijk is jouw vrouwelijke energie voor een gelukkig leven?
In mijn coachingspraktijk werk ik o.a. met de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Er wordt veel over geschreven, maar helaas wordt vaak niet duidelijk uitgelegd hoe belangrijk deze verschillen zijn en welke invloed de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie op ieder van ons heeft in ons dagelijks leven en op de relatie tussen man en vrouw.

Een korte uitleg
We hebben dus zowel mannelijke als vrouwelijke energie in onszelf. De verhouding tussen deze twee bepaalt hoe vrouwelijk of mannelijk ons gedrag is. Voor een goede evenwichtige relatie met onszelf en tussen man en vrouw is er een bepaalde verhouding van mannelijke en vrouwelijke energie nodig.

Hoe deze verhouding voor jou persoonlijk is, kan niemand je zomaar zeggen. Dit heeft vaak te maken met ervaringen uit je verleden.

Bijvoorbeeld:

  • Hoe was je relatie met je moeder? De eerste vrouw in jouw leven.
  • Hoe was de relatie met je vader? De eerste man in jouw leven.
  • Wat voor een relatie hadden jouw ouders met elkaar?
  • Hoe keek je naar het huwelijk van je ouders?
  • Voelde je gesteund door je ouders?
  • Voelde je je geborgen bij je ouders?

Het antwoord op deze vragen bepaalt mede of jij als vrouw wel of niet in balans bent.

Je bent zo’n sterke vrouw…
Er wordt vaak gesproken over sterke vrouwen. Maar wat wordt daar nu mee bedoeld?

  • Dat je niet laat zien hoe moeilijk je het hebt?
  • Dat je een doorzetter bent tot je erbij neervalt?
  • Dat je alles alleen moet kunnen oplossen?
  • En dat je denkt de touwtjes in handen te moeten houden?

Met andere woorden, we denken vaak dat een sterke vrouw een vrouw is die hard werkt, volhoudt, geen hulp vraagt, alles moet kunnen en zich niet kwetsbaar opstelt tegenover iedereen, dus ook niet naar haar partner.

Het tegenovergestelde is echter waar. Een sterke vrouw is een vrouw die in haar kracht staat, in balans is met zichzelf en die leeft vanuit vertrouwen en liefde voor zichzelf. Dit heeft niets te maken met de financiële onafhankelijkheid die vandaag de dag voor veel vrouwen belangrijk is, maar alles met haar emotionele onafhankelijkheid.

Tegenwoordig worden we helaas maar al te vaak geconfronteerd met slechtlopende relaties en echtscheidingen. De vrouw die in balans is, heeft juist een gelukkige relatie en kan prima een carrière combineren met een succesvol gezinsleven. Met andere woorden, het toestaan van je vrouwelijke energie levert een positieve bijdrage aan jouw leven en dus ook aan de mensen met wie je je leven deelt.

Hoe mooi is het als je dit kunt doorgeven aan je kinderen?

Ik zegen de dag dat ik mijn vrouwelijke energie kon toestaan”.

Wil je meer informatie, maak dan een afspraak voor een gratis consult van één uur.

www.energycoaching.nl

Sylvia de Goede
Energy Coaching
06 227 955 73