girl dances with an umbrellaDe titel van deze column is een gedachte die in mijn hoofd ontsproot, terwijl ik op de fiets van het werk via het schoolplein, de kinderen achterlatend bij vriendjes, en verheugend op een klein genietmomentje bij het thuiskomen.

De betekenis van de gedachte bracht me bij verschillende gevoelens in een paar minuten tijd tot het besluit te kiezen welk gevoel  ik wilde behouden en vastleggen.

Welk gevoel kreeg jij  toen je bovenstaande titel las? Afwerend, bewonderend, kriegelig, dommig, zelfverzekerd, benauwend, cynisch, krachtig, compassievol………?

Aanleiding van de gedachte was een gesprek met de oprichtsters van Stichting Grenzeloze Vrouwen, waarin gedeelde compassie gevoeld werd voor het doel van de stichting, waaraan ik graag mijn bijdrage lever, ook al doe ik iets wat ik nog nooit heb gedaan: stukjes schrijven voor onbekend publiek. Wat een vrouw (en)!

Ook ontdekte ik in dit gesprek per toeval dat ik sinds afgelopen week een jaar als volledig zzp-er werkzaam ben in mijn praktijk voor psychotherapie en seksuologie. Dat was ik dus even vergeten! Zoals velen vrouwen vaak  meer om andere denken en voor anderen zorgen was ik dit heugelijke feit ‘ vergeten’. Wat een vrouw!

Toch wel jammer ik had wel taartjes mee kunnen brengen en voor feestelijke aankleding kunnen zorgen. Wat een vrouw!

Gelukkig worden we van taartjes dik en leidt feestelijke aankleding ook af van wie we zijn en wat we nodig hebben. Met deze wetenschap voelde ik  compassie binnen stromen betreffende de vergeten mijlpaal. Wat een vrouw!

Trots op en dankbaar voor wat er is en gaat komen, voel ik de zon op mijn huid schijnen. Vreugdevol blik ik terug op de ontmoeting van deze ochtend en het pad van een jaar lang hard werken, glimlachend naar de klierige zaken die overwonnen zijn. Wat een vrouw!

 

Gevoelde kiemkracht om psychologische en seksuologische kennis te mogen delen in de vorm van verhalen. Een bemoediging en aansporing: Wat een vrouw!

 

Mag ik u van harte uitnodigen om voor uw spiegel te gaan staan en uzelf compassievol toe te spreken:” Wat een vrouw!”
Vera Langstraat
Vera Langstraat – Praktijk Langstraat