happy-family-1389105-mWeet je wat gescheiden stellen het meest missen na hun scheiding? Het gezinsgevoel… Echt waar, er is onderzoek naar gedaan. Je stelt je misschien voor dat jij dat zelf bent, alleen op je bank. Maar het gevoel van gemis is er ook als er een nieuwe relatie is.
Dat is ergens ook wel logisch: grote feesten als verjaardagen, vakanties en Kerst zijn nooit meer hetzelfde omdat je niet meer compleet bent als gezin. Het meeste gemis zat volgens dat onderzoek trouwens in de kleine, dagelijkse dingetjes: de gesprekjes die je hebt tijdens het koken, spelen en tandenpoetsen. De momenten waarop je ouder kan zijn.

Blijf praten, dan gaat er minder verloren
Een scheiding hoeft niet te betekenen dat alles wat goed is verloren gaat. Misschien was je partner niet de beste man voor jou, maar daarom kan het nog wel een goede vader zijn. Lukt het je om in gesprek te blijven, dan maak je het elkaar (en vooral jezelf) een stuk eenvoudiger. Je kunt je kinderen Kerst bij hem thuis gunnen en je hoeft niets te missen van hun plezier.

Zie jezelf én elkaar als ouder
Scheiden is vooral: nadenken over wat voor ouder je wilt zijn na je scheiding. Je rol verandert en de relatie met je kind of kinderen wordt niet persé beter of slechter. Maar zeker anders. Hoe bewuster je je daarvan bent, hoe beter het is.
Een goede bemiddelaar stimuleert jullie om daarover na te denken, de juiste keuzes te maken. Zo kom je tot afspraken die het beste zijn voor jullie kinderen en werken voor jullie zelf. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Belang kinderen staat voorop
Jullie kind heeft jullie beiden nodig, zolang het opgroeit. Zijn ze nog erg jong? Dan kies je voor een andere invullen van ouderschap dan dat ze wat ouder zijn. Als verantwoordelijke ouder – en dat zijn jullie beiden – houdt je telkens het belang van je kind voor ogen.

 

logo 2divorse

 

 

 

 

Jeremy Otter bemiddelt stellen in scheiding.

Meer weten? www.2divorce.nl