Mijn naam is Yvonne Kalsbeek, ik ben astroloog van beroep. Een tijdje geleden werd ik door de organisatie van Grenzeloze Vrouwen gevraagd of ik niet een column voor het nieuw op te richten platform wilde verzorgen. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit is een geweldige kans om nu eens de echte, serieuze astrologie te kunnen presenteren. Jullie gaan dus geen voorspellende horoscoopstukjes lezen zoals je die in de krant of in sommige tijdschriften vind.

Ik wil stukjes schrijven over de planeten zoals die op een bepaald moment aan de hemel staan, over dierenriemtekens in het algemeen, soms een horoscoopbespreking van een interessant moment in de politiek, en om mee te beginnen een bespreking van de oprichtingshoroscoop van dit platform. Ik zie al wat wenkbrauwen omhoog schieten. Maar inderdaad, behalve van mensen kun je ook horoscopen maken van momenten in de tijd.

Wat is een horoscoop eigenlijk?

Want wat is een horoscoop eigenlijk: het is niets meer dan een berekening van de stand van de planeten op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats. Dit alles dan gezien vanuit de aarde. En geloof me, dat is veel spannender dan de “dit bent u Weegschaal in de maand oktober”stukjes die je in de tijdschriften leest.

Wie is Yvonne Kalsbeek?

Voor een snelle kennismaking schrijf ik hieronder wie ik ben en wat ik zoal gedaan heb. Voor meer informatie kan je terecht op mijn website.

Ik ben geboren in Den Haag in 1953. En eigenlijke op jonge leeftijd al met mijn neus in de boeken over astrologie of mijn neus richting de sterren.
Na mijn HBO NXX opleiding kinderopvoeding en handenarbeid en het behalen van een muziekakte heb ik fulltime gegeven.

De astrologie bleef me als een rode draad aanwezig in mijn leven. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een vakopleiding voor astrologie bij Lea Manders. Na de studie ben ik toegelaten tot erkend praktijkvoerend Astroloog bij de Astrologische Vakvereniging Nederland. Naast een consultpraktijk geef ik een drie jarige opleiding tot Astroloog. Momenteel ben ik, samen met een zakenpartner, een nieuw bedrijf aan het opzetten, Astro Strategy. Dit is een advies bedrijf. Kern van het bedrijf is advisering aan bedrijven en/of personen aangaande strategische business vraagstukken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een synthese van bedrijfskunde en astrologie. Vanuit deze invalshoek maken we ook regelmatig oprichtingshoroscopen waarbij we kijken wat de forecast van het bedrijf, instelling is voor de komende tijd. Dus de link naar het platform van Grenzeloze Vrouwen was snel gelegd.

Hier citeer ik een stuk van mijn website:
De astrologie bestudeert de samenhang tussen de standen van de planeten en de ontwikkelingen op aarde, en in de levensloop van de mens. De stand van de planeten van een bepaald moment (b.v. de geboorte), is vast te leggen in een tekening. Zo’n tekening heet een horoscoop. Aan de hand van zo’n horoscoop kan een astroloog aflezen wat voor kwaliteiten en talenten deze persoon tot zijn beschikking heeft en hij of zij verder kan ontwikkelen tijdens zijn leven. De astroloog krijgt een beeld van iemands karakterstructuur, over hoe iemand omgaat met anderen en met zichzelf. De astrologie kan iemand behulpzaam zijn bij het ontdekken van zijn mogelijkheden en levensdoel, maar kan ook helpen bij het ontdekken waarom men daar soms in vast loopt. De huidige astrologie ziet een crisis in iemands leven als een kans om door die bepaalde moeilijkheid tot herkenning en verwerking van het probleem te komen. Hierdoor komt er meer ruimte voor innerlijke groei en meer zelfacceptatie.

Kijk voor meer informatie over Astrologie en over mij op mijn website!